Avondmarkt lokte weer veel volk (prentenbak)

Als we de buienradar en de wolkenradar mochten geloven, zou het best meevallen, die jongste avondmarkt in Knesselare. En het viel mee: geen regen, al druppelde het wel in den beginne… Niet warm, maar ook niet koud, en behoorlijk wat volk. Als intro voor dat gebeuren gaven we op Knesselaars Nieuws drie prentenbakken over vorige avondmarkten (klik hier). We hebben eentje ervan nog wat aangevuld. Als outro geven we een afrondend prentenbakje mee (Paul V.) over deze editie 2017.

Nu de Kloosterstraat straks volledig vernieuwd opnieuw wordt opengesteld, kan ook die straat volgend jaar weer deel uitmaken van het parcours. En als dynamische Unizo-bestuursleden, winkeliers en horeca-zaken, scholen en verenigingen de krachten bundelen, moet dit evenement, dat al bestaat sinds 1976, overeind kunnen blijven en verder kunnen doorgroeien als topevenement in Knesselare. Ook om het grootste probleem op te lossen (het parcours ruimer gevuld krijgen met activiteiten en standjes) moet er een oplossing te vinden zijn. Tania Roose (Unizo) was tevreden over de opkomst en wil verder bouwen aan de versterking van de markt.

Uitschieters waren het succes van dj Sven Ornelis op De Plaats en de emotionele stille optocht van de kinderen van de Sint Franciscusbasisschool na het plotse overlijden van hun ‘meester Jan‘ Van Leirsberghe (°1955), die gedurende enkele tientallen jaren vele honderden Knesselaarse schoolkinderen gymles heeft gegeven.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.