Heb je ’n minuutje (11)? De Pietendries in Ursel?

 

We schieten met dit medium niet altijd in de roos. Maar als ons foutjes worden gemeld, doen we ons best om de fout recht te zetten. Mochten we schijven dat Het Leen ergens in Maldegem ligt, zouden we dat met blije pen snel rechtzetten. Is dat voor die van Eeklo minder evident?

Geachte Taptoeters van Eeklo

Op voorpagina Taptoe 14 APRIL stond een berichtje over de Pietendriesmolen. Die staat in uw medium onder het kopje “Ursel”. De Uilenspiegels van Knesselare hebben hun territorium en de Pierlala’s van Ursel ook. “Ieder zijn leute”.

De molen lag, ligt en zal blijven liggen dichtbij de grens van Ursel en Aalter, staande of omvergevallen, maar wel op het grondgebied van Knesselare, het schoonste dorp van uren in ’t ronde.

Die fout kwam in Taptoe eerder al eens voor, en toen hebben we dat via den ijzeren draad doorgegeven. Ook sommige politici en journalisten durven al eens een grenspaaltje verzetten.

Vooraleer onze buren in het westen of het zuiden op basis van desoriëntatie in de politiek en de media hun legers uitsturen om dit geklasseerd stukje erfgoed gewapenderhand in te palmen, deze korte oproep tot waakzaamheid op de redactie in Eeklo. Opdat dit euvel zich nooit meer herhale. Want “die van Knesselare”, dat zijn zoals jullie weten …geen gemakkelijke gasten

Met diplomatieke groeten

Jan Van de Casteele

KnesselaarsNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s