Tim groet zondag de ganzen

 

De Dood als een droeve clown. Hilarische toestanden, zachte en warme momenten, en ontroering als eindpunt, dat is wat we mogen verwachten van ‘Doe de groeten aan de ganzen’, een theatervoorstelling op zondag 25 april met onder meer ex-Knesselarenaar Tim David en Danny Ronaldo van Circus Ronaldo op het podium.

 

Het loopt nog niet lekker voor de cultuursector. Daarom werd Podium ’19 uit de grond gestampt. Podium 19 is een gezamenlijke, virtuele zaal, waar (nieuwe) producties worden gebracht zolang het coronavirus de cultuurhuizen op slot houdt. Een virtueel podium op je televisie dat kan herbekeken worden via de website en app van VRT NU.

Het gaat om een initiatief van zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, Opera Ballet Vlaanderen, deSingel en Kunstencentrum Vooruit).

Voormalig Knesselarenaar Tim David is op zondag 25 april te zien in de voorstelling ‘Doe de groeten aan de ganzen‘. Een theatervoorstelling van 74 minuten.

Precies één jaar geleden ging de hond van een broer en zus dood. En dus vieren ze feest. De taart is net aangesneden, de limonade uitgeschonken wanneer de bel gaat. Daar is het bezoek, genaamd De Dood. En dat blijkt heel gezellig. Freek Vielen maakt samen met Danny Ronaldo, Margo Verhoeven en Tim David een wonderlijke en wonderschone wereld waarin zij samen met het publiek het leven én de dood vieren. Doe de groeten aan de ganzen is de tweede jeugdtheatervoorstelling van Freek Vielen. In 2017 bewerkte hij het bekroonde jeugdboek Niets van Janne Teller.

  • De voorstelling kreeg goede recensies in de Theaterkrant (“Een melancholische poëtische voorstelling die jong en oud laat lachen, ontroert, laat nadenken en bij de lurven pakt. Intens en innemend.”), De Standaard (“Magische voorstelling en de metafoor over ‘het land van gisteren’ zullen de kinderen nooit vergeten. En wie weet denken ze vanaf nu bij de dood aan Danny Ronaldo.”) en Knack Focus (“De Nwe Tijd en HETPALEIS laten het publiek zwalpen tussen ontroering en schaterlachen”).

Hier een voorproefje: Preview en Beste fragment

Meer info: recensie theaterkrant.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   
   
   
   
   
   

 


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s