Wat vieren we met Kerst? Sien (12) zingt kerstlied van Koen

Koen De Dobbelaere, zoon van Hubert, woont ondertussen 24 jaar in Aalter, maar “in hart en nieren blijft ik toch van Knesselare”, zegt hij. Ook ex-inwoners van ons dorp zijn een doelpubliek van deze blog en wie een niet alledaags initiatief neemt, geven we graag een plekje. Koen zette zich bij haard en klavier en maakte een kerstlied voor het Aalterse meisje Sien.

Met ‘Wat vieren we met Kerstmis’ componeerde leraar en hobby-muzikant Koen De Dobbelaere in eerste instantie een lied voor de kerstmis. Een lied over een kind dat op kerstavond bij de kerstboom naar televisie zit te kijken.
Tijdens het journaal ziet het de beelden van de vluchtelingen. Het kind begint te filosoferen en beseft dat het gelukkig is omdat het in een warm nest mag leven, maar het stelt zich ook de vraag of iedereen wel even gelukkig leeft tijdens de kerstdagen.
De reacties op tekst en muziek waren goed en Koen besloot een demo op te nemen in zijn eigen homestudio. Op zoek naar iemand die het zou kunnen zingen, kwam hij vrij snel terecht bij het Aalterse meisje Sien (12). Sinds haar derde kleuterklas is ze gestart met muziekinitiatie op de muziekschool en vanaf haar tweede leerjaar kreeg ze notenleer, wat ze nu al voor het vierde jaar volgt. Voorts speelt ze nu ook klarinet en houdt ze van dansen en acteren. Die artistieke drive was groot en ze koos in september voor het lesvolgen in de Kunsthumaniora in Brugge.
Koen contacteerde Eric De Clercq van Pure Entertainment uit Roeselare om het nummer samen verder uit te werken. De videoclip werd opgenomen in het kerstkader van Bomberna Maldegem. Deze week wordt het nummer in Vlaanderen en Nederland uitgebracht. Het zal te koop zijn op alle digitale platforms (o.a. iTunes) en komt uit op het Pure Entertainment label. De videoclip is te bekijken op YouTube.

Hier te zien en te beluisteren:videoclip zonder ondertitels of versie met ondertiteling

Meer info: eric@pure-entertainment.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s