In de staart van nieuwjaarsmaand: onze wens, onze hoop

 

Het leven kan kronkelen en aan je tijd knabbelen. Om verschillende redenen. Redenen waren er vast om de voorbije weken Knesselaars Nieuws op waakvlam te zetten. Maar goed, nog net binnen de nieuwjaarsmaand onze beste wensen voor 2021 en wat info over deze blog. En vanaf morgen weer meer.

De jongste twee jaar was nieuwsgaring binnen een toch relatief kleine gemeente niet evident. In 2019 werd het politieke leven al verplaatst naar Aalter. Veel lokale Knesselaarse zaken doken onder in ruimere dossiers. Dat gold ook voor het economisch en cultureel leven.

In 2020 zorgde corona voor de volledige verdoving van gemeenschappelijke activiteiten (sport, muziek, verenigingen en clubs, feestzalen, cafés, parochieleven, school- en straatactiviteiten, etc…). We gaan er van uit dat ook Knesselare binnenkort weer uit de klei zal kruipen.

Als de omstandigheden het toelaten zullen we hier zwierig bij helpen. Ten bate van het kleine, nabije lokale en sociale weefsel van dit dorp aan de Flabbaert. 

2021: ons aanbod

We focussen – op de terugweg naar het normale leven – duidelijker op het “beeldig” verleden met de nieuwe rubriek “Heb je een minuutje …“, waarin we foto’s uit ons uitgebreid archief meegeven, en voorzien van een korte tekst met wat toelichting.

Samen met Paul Verhoestraete, onze medewerker van het eerste uur, bouwen we voort aan het uitgebreide beeldarchief van Knesselare.

We hervatten de rubriek Gazettenpraat, met krantennieuws vanaf de late jaren 1800 tot omstreeks 2000 (aansluitend op wat we hierover al publiceerden)

We hopen dit jaar een variante te kunnen publiceren van de reeks “Hoe zou ’t zijn met …

We blijven de sport volgen via onze medewerkers Luc De Muynck en Johan Gussé.

We gaan op zoek naar een paar extra medewerkers. Mensen die vlot schrijven, of goeie foto’s kunnen maken en een gezonde interesse hebben voor Knesselare. Ook iemand die goed overweg kan met het digitaal ontsluiten van beelden en filmpjes en die ons met wat raad en daad kan bijstaan.

We gaan op zoek naar verborgen BEELD- of TEKSTmateriaal (foto’s, verenigingsarchieven, teksten, oude filmpjes over Knesselaarse evenementen, …) die we kunnen verspreiden en bewaren voor de gemeenschap.

En voor de rest zijn we ervan overtuigd dat – nu Donald terug een eend is – corona straks weer een bier is, Ranst weer een dorp en bubbels alleen in champagne te vinden zijn.

Houd u allen rechtop. Soon we’ll meet again. Dra zien w’elkander weer.

Trek misschien wat hoop en energie uit die magische, melancholische Schotse melodie in de majestueuze instrumentale versie van Andre Rieu  of van tekst voorzien in de versie van Jo Vally of die van Rod Stewart van Ten vrede in Diksmuide

We ronden hieronder af met een fragmentje van het lied KNESSELARE van onze lokale dichter August-Victor Bultynck, uitgevoerd in het auditorium van Aalter in 2007 met een “Knesselaars” gelegenheidskoor op een KMTO-concert, en begeleid door Dirk Van Cauter aan de piano. Zo’n 150 jaar oud, en laat het nog maar wat duren …

Dit bericht is een initiatief van de uitgever van deze site.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s