Geen Nacht van Meetjeslandse kerken. Wel kortfilm

De Nacht van de Meetjeslandse kerken kon dit jaar niet doorgaan wegens corona. Een kortfilm over datzelfde onderwerp was een kleine troost voor liefhebbers van wat onze gelovige voorouders hier bouwden.

De organisatoren, de Erfgoeddienst en Erfgoedcel Meetjesland, zorgden toch voor een digitaal alternatief. Ze maakten een kortfilm over de Meetjeslandse kerken. De film werd gelanceerd omdat het driejaarlijks evenement niet kon doorgaan. Nochtans waren 13 Meetjelsandse kerken van plan om de deuren open te gooien voor het grote publiek. Het filmpje zorgde voor een mooi stukje troost. Camera’s en drones baanden zich een weg langsheen en in de 13 kerken.  

Hieronder een kortfilmpje (kijkduur drie minuten), waarin ook enkele beelden over de Knesselaarse en de Urselse kerk te zien zijn. Altijd leuk om uw kennis van de Meetjeslandse omgeving even te testen (startpijl linksonder in beeld). Daaronder een link naar een hier eerder gepubliceerd artikel over de Knesselaarse kerk.

Waar Knesselare de beste wou in zijn? (Her)lees even het artikel En wie in het Meetjesland heeft de hoogste?

Foto Paul V.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s