Avondgroet van de trompetters (ook aan de zieke WIK’ers)

 

Hier en daar laten ook Knesselaarse muzikanten van zich horen, met een avondserenade, een duet van vader en dochter, een pianoman in de verre Vijncken, een hapje samenspel van fanfarespelers op vrijdagavond (op afstand) in de Kloosterstraat. Nu ongetwijfeld ook als troost voor een paar besmette collega’s uit de fanfare/zorgwerkers.

Een beetje bij toeval vonden we in het familiearchief van vader Gerard een “Avondlied van de trompetter“, geschreven in zijn jonge jaren.

Hij deed dat bij een moment van terugdenken aan de jonge jaren, en meer specifiek van herinnering aan die combinatie van avondrust, kameraadschap en ontroering rond een kampvuur. De melancholie van de melodie en de (natuurlijk wat gedateerde) tekst kunnen met een kleine sprong misschien vandaag ook nog de vlam van verbondenheid aanwakkeren.

De uitvoering is van Dirk Devreese, een WIK-kameraad waarop we in onze fanfare altijd konden rekenen. Dirk woont nu in Gent en speelt er in deze coronatijd heel regelmatig in zijn straatje voor de buren. Hij was zo vriendelijk om Avondgroet van de trompetter ook in dat reeksje op te nemen.

U kunt het HIER  bekijken en beluisteren.

Ook de fanfaremuzikanten zitten momenteel in hun thuishaven gevangen. En ook hier sloeg corona al toe.

Twee van de WIK-muzikanten die in de zorg werken zijn ondertussen besmet met Corona. De een ligt in het ziekenhuis in Eeklo, terwijl zijn vrouw de ziekte thuis moet overwinnen Dat geldt ook voor een andere muzikante, zelf ziek en thuis met zieke zoon. Allebei mensen die in de zorg werken.

Maar afstanden zijn te overbruggen, zoals nu en dan in de Kloosterstraat, waar op vrijdagavond de muzikanten van ’t straat (Koen en kinderen, Kay, Martin, Lidya) even aan de muzikale bel trekken. Ze doen het voor al wie zich inzet voor onze zorg. Klik HIER voor een impressie van vorige week. En meer beeld en een filmpje van deze week op de site van de fanfare

 

Foto’s: Marieke

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s