Knesselare, tussen graven en keizers (Prinsengoed was bakermat)

 

Binnenkort verschijnt – als Corona het toelaat – het eerste nummer van de tweede jaargang van Erfgoed Aalter. We komen hier binnenkort op terug. Na wat praktische info hieronder integraal de Knesselaarse tekst uit het vierde nummer van 2019 over de wortels van onze gemeente. Voor wie graag leest in eigen nat.

Erfgoed Aalter is sedert 2019 een feit! Na 41 jaar transformeerde de Heemkundige Kring Arthur Verhoustraete Aalter tot een nieuwe erfgoedvereniging. Zo probeert het verleden, de geschiedenis en het erfgoed van de fusiegemeente Aalter en haar woonkernen levendig te houden.

Het nieuwe tijdschrift is ondertussen in 2019 al viermaal verschenen, telkens op 36 pagina’s. De vereniging kan rekenen op een 20-tal vaste en losse medewerkers, naast een aantal gastschrijvers. De nieuwe aanpak(inhoud, vormgeving …) zorgde in 2019 meteen voor een verdubbeling van het aantal abonnees (658 abonnementen).

Een jaarabonnement kost € 15 (vier nummers) te storten op rekening ERFGOED AALTER: BE02 4426 5943 6140 met vermelding ‘abonnement 2020’. Contact via erfgoed.aalter@gmail.com.  Wie 25 euro of meer betaalt, wordt opgenomen in de lijst met steunende leden, die in het zomernummer wordt afgedrukt. Graag signaleren wanneer u anoniem wenst te blijven. Het eerstvolgende nummer van jaargang 2020 verschijnt eind maart. Meer info: Secretariaat: Erfgoed Aalter, Brugstraat 116, 9880 Aalter
(09 374 41 07 – 0477 47 47 28)

Voor de liefhebbers van wat historiek: hieronder geven we de Knesselaarse bijdrage aan het vierde nummer van 2019. Een beetje scrollen en je komt er wel. Kanttekeningen, vragen of kritische bemerkingen welkom bij janvdc@telenet.be

Foto (dia) van Irené Van de Geuchte

Donkergroen is de oude kernhoeve met voorhof, middenhof en neerhof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s