Warm u aan het stoofke van de muziek. Er is weer veel te doen in de kortste dagen

Daar zijn ze weer, die korte vroegwinterdagen. U kan zich warmen aan het stoofke van de muziek.Dat brandt voor WIK in de kerk, voor zingende jongedames op het Rederijkersfeest, voor comedy-cowboy Johny Trash in De Litanie, voor de Vanco Brothers bij Neos, voor de kerstmarkt in de Winterstraat van de Sint-Franciscus Basisschool, en voor het ontbijt van 11.11.11 en het kerstconcert van Magnificat in Ursel.

WIK in de kerken (25 en 26 november)

De muziekvereniging speelt naar aanleiding van het jaarlijkse feest van Sint-Cecilia, patrones van de muzikanten, instrumentenmakers en zangers, in de twee kerken van Knesselare-Ursel. Dat gebeurt op zaterdag 25 november in de Sint-Willibrorduskerk (18 uur) en op zondag 26 november in de Sint-Medarduskerk in Ursel (10 uur), daarna rondgang.

Vrouwenstemmen en vintage (2 december)

Naar aanleiding van het jaarlijkse Sint-Elooifeest organiseren de Rederijkers op zaterdag 2 december 2017 om 19.30 uur in de bovenzaal van het Gemeentehuis een eerste optreden van Company B, een optreden van Nele Saey, Bie Van de Casteele en Griet Van Wolleghem.

De drie dames treden al jaren op in verschillende formaties en bands, op concerten van de muziekvereniging WIK en van de muziekschool, KMTO, als solisten tijdens de kerstmissen. Ze zingen met veel schwung pittige versies van vintage songs en worden begeleid door een combo met Dirk Van Cauter, Maarten Arnou (bas), Alec Lagrange (sax) en Kay Van de Casteele (drums).

Ook niet-leden zijn welkom, mits inschrijving vooraf bij janvdc@telenet.be. Wie inschrijft krijgt verdere info toegestuurd.

 

Cowboy-humor in De Litanie (3 december)

In de serie optredens naar aanleiding van het 20 jaar bestaan van De Litanie is het deze keer tijd voor muziek uit The Far West.

Johny Trash brengt er met een knipoog komische cowboy-liedjes en uitbater Pieter plaatst hem in het vakje ‘comedy’ en alle belangstellenden in het vakje ‘welkom!’. Trash is geen onbekende voor veel TV-kijkers. Hij haalde de derde plaats in het programma Belgium’s got Talent. Te zien en te horen op zondag 3 december om 17uur. Inkom 8 euro. Meer info over activiteiten in De Litanie: www.cafelitanie.com

De Vanco Brothers bij Neos (7 december)

Neos Knesselare, de vereniging van en voor actieve senioren uit Knesselare en omgeving, organiseert haar laatste activiteit van het jaar op 7 december om 14.30 uur in De Swaene. Na de komst van de Sint treden de Vanco Brothers op. Twee broers die lang samenspeelden bij The Coverage. Nu zijn ze op stap met hun akoestisch project, gevuld met klassiekers en meezingers. Een ticket kost 10 euro. Inschrijven tot 1 december bij Marie-Paul De Muyt – 09 374 53 59 of de.muytmariepaul@telenet.be

 

 

 

Ontbijtbuffet 11.11.11 (10 december)

Migratie en vluchtelingen staan dit jaar centraal in de 11.11.11-campagne. In Knesselare kan u de organisatie steunen via deelname aan een ontbijt op zondag 10 december vanaf 9 uur in de gemeentelijke feestzaal in de Kloosterstraat. Kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro per kind tussen 2 en 12 jaar. Na het ontbijt aperitieftijd met muziekoptreden. Een organisatie van het gemeentelijk 11.11.11-comité. De campagne van 11.11.11 loopt dit jaar onder het motto ‘Allemaal Mensen’ en is gericht op steun aan migranten en vluchtelingen. 11.11.11 is een van de grote spelers in het rijke land van solidariteitsacties, naast Broederlijk Delen, Caritas, Damiaanactie, Oxfam Solidariteit, Rode Kruis, Unicef, Artsen zonder Grenzen, Kinderkankerfonds, Unicef, Vlaamse Liga tegen kanker, etc…  De opbrengst van 11.11.11 bedroeg vorig jaar 5,4 miljoen euro bruto. Na aftrek van kosten (1,2 miljoen) gaat die opbrengst voor 70 procent naar partnerwerking in het Zuiden. De andere 30 procent naar beleidsbeïnvloeding en ontwikkelingsacties. Inschrijven tot 1 december via overschrijving op rekeningnummer BE27 8903 4411 1773 met vermelding van de naam.

 

Winterstraat Sint-Franciscus Basisschool (15 december)

De speelplaats heeft lang “dienst gedaan”… ’t Werd tijd voor een nieuwe

Op 15 december om 17 uur wordt de vernieuwde speelplaats geopend in de Sint-Franciscus Basisschool, bovenbouw (Kloosterstraat 40a). De speelplaats van de bovenbouw (Kloosterstraat 40) ag er tot voor kort nog bij zoals in de late jaren 1800, ook al kreeg ze een al tijd geleden een groene opknapbeurt. De tegeltjes en de betonstrook waren decennia lang een territorium voor kinderspelen, voor ‘barre’ of ‘tikkertje’, voor ‘rekkeren’ en ‘dansen’ zodra er ook meisje waren, voor marbelspel of voetbal… Het terrein wordt volledig opnieuw aangelegd en heringericht. “We lieten ook de kinderen meedenken. Zo komt er een voetbalveld in kunstgras, een podium met een dam/schaakbord en een apenbrug en een chillhoekje, ook op vraag van de kinderen”, aldus de directrice. Er is een receptie waar u een drankje kunt nuttigen, waarvan u weet dat de opbrengst gaat naar de Warmste week van Music for Life (3 euro toegang, kinderen gratis).

Nadien sfeervolle wandeling in de verlichte Kloosterstraat naar de Kerstmarkt op de speelplaats in Kloosterstraat 79. U vindt er “kerstkraampjes met eigen creaties en Kerstoptreden van de kinderen. Het gebeuren kreeg de naam ‘Winterstraat’. Gratis inkom vanaf 18 uur. Nog ter info: De werken aan het hoofdgebouw (gezet omstreeks 1960) omvatten de vernieuwing van de grote daken en de renovatie van de gevels. De financiering gebeurt voor 70 procent met subsidies. De rest wordt betaald met “eigen middelen” van de school. Vermoedelijk zullen de pleister- en schilderwerken aan de zijgevel naast de speelplaats afgerond zijn tegen de Kerstmarkt.

Kerstkoor Magnificat (17 december)

Op zondag 17 december om 17 uur zingt Koor Magnificat Ursel in de kerk van Ursel zijn kerstconcert ‘A Jazzy Christmas’. Magnificat brengt, onder de leiding van Griet De Meyer, swingend-jazzy muziek met A Little Jazz Mass van Bob Chilcott, Sing ‘n’ Swing, een suite van vijf Up-Beat Christmas Carols van Christopher Norton, een aantal oude en hedendaagse kerstliederen en het Magnificat van barokcomponist Johann Pachelbel. Koor Magnificat wordt begeleid door Stéphanie Maertens (klavier) en  Michaël Deleersnyder (slagwerk). Het geheel staat onder leiding van Griet De Meyer. Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro (15 euro aan de zaal) en zijn te verkrijgen via telefoon (09 371 82 10) of e-mail (magnificatkaarten@yahoo.com), of bij Print- en Paperbar De Groote in de Veldstraat. Kinderen tot 12 jaar betalen 6 euro. Meer info over Koor Magnificat: www.koormagnificat-ursel.be.

WILT U KNESSELAARS NIEUWS OP DE VOET VOLGEN?

INSCHRIJVEN OP DEZE BLOG IS MAKKELIJK. NOTEER UW EMAILADRES IN HET PASSENDE VAKJE RECHTS NAAST DIT ARTIKEL RECHTS OF ONDER DIT ARTIKEL (smartphone), EN DRUK ENTER. ZO BENT U ALTIJD METEEN MEE