Banddate gaat door

 

Banddate gaat door. Aandacht voor de drie woorden van de titel, want je kunt die op verschillende manieren lezen. Laat het ons houden op de hoopvolle en optimistische lezing. Zondag 30 augustus is nog veraf, en creatieve muzikanten vinden wel een oplossing voor de voorbereiding.

Banddate 2020 gaat ondanks corona lockdown toch door, zo meldt initiatiefnemer Pieter Steyaert. Op de jongste vergadering van woensdag 25 maart (via videoconferentie) stond de organisatie op het punt alles af te blazen en een jaar uit te stellen, maar uiteindelijk werd geopperd dat dit toch moet doorgaan.

De organisatoren rekenen erop dat in deze wel zeer bijzondere tijden de creativiteit in de voorbereiding nu toch wel hoog kan zijn. Er zijn ook heel wat muzikanten die nu meer tijd hebben dan anders. De talrijke filmpjes op de sociale media zijn daar getuige van.

“Begrijp ons niet verkeerd, we willen niet dat er nu ook maar iemand door ons toedoen de quarantaineregels overtreedt. Maar er zijn alternatieven. Er zijn de dag van vandaag veel tools die via internet een pak voorbereidend werk kunnen laten gebeuren. Als straks de maatregelen versoepelen, rest dan hopelijk de tijd om nog enkele keren effectief samen te repeteren.

Nog tijd

Mocht het zijn dat de datum van de slotactiviteit, die voorzien is op zondag 30 augustus door aanslepende corona-regels dan toch in het gedrang komt, dan gaan de organisatoren zich aanpassen.

Er zijn voorlopig al 36 muzikanten ingeschreven, waarmee er in principe negen bands kunnen worden geloot, maar dan zou de bezetting van die bands op vrij basis gebeuren. Daarom hebben we beslist om de inschrijvingen nog tot en met paasmaandag 6 april te laten lopen om nog specifiek muzikanten te kunnen laten inschrijven die solo instrumenten spelen zoals piano, blaasinstrumenten, accordeon, gitaar, enzomeer.

De loting gebeurt niet zoals gebruikelijk in De Litanie, maar via een opgenomen videoconferentie en een computerprogrammaatje. Dit wordt online geplaatst op zaterdag 18 april om 18uur.

Inschrijven kan dus nog via de website tot 6 april.

Het banddate team: Philippe Madou, Luc De Roo, Yarno Lammens, Pieter Steyaert, Wim De Groote, Kaat Heene, Wouter Weets, Karel Van de Casteele en Griet Van Wolleghem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s