Muziek en beeld in kerst- en nieuwjaarstijd

Bij Kerst hoort muziek. En dat is hier al een tijdje zo. Ook dit jaar. En in januari zijn er een paar opvallende muzikale evenementen gepland. Een beknopt overzicht voor alle mensen die van goede wille zijn. Knesselaars Nieuws wenst alle lezers, een aangename winterwende. En een beetje rust. Tijd voor de familie en de “beste maten”. En tijd om om eens wat bij te lezen. Op deze site bij voorbeeld. In de loop van de dag sturen we u een portie leesvoer.Zondag 24 december om 18 uur: Kerstmis, opgeluisterd door het parochiaal zangkoor. Spelen dit jaar mee: Koen, Hanne, Fran en Emma Van Hooreweghe (klarinet en sax) Camille De Bol (hobo), Nele Van Hessche (fluit) Lieze Ryckaert en Flore Leroy (orgel), Karsten Ryckaert (gitaar)

Maandag 25 december 11 uur: Kerstmis met muziek, twintigste editie, dit keer opgeluisterd door fanfare en zangers gerekruteerd in de binnen- en buitenband van de muziekvereniging WIK en WIKit (Tine en Michiel De Blaere, Luc De Roo, Nele Saey, Bie en Karel Van de Casteele, Griet Van Wolleghem, Peter Versluys). Na de mis is er traditiegetrouw de gelegenheid om in de kerk mekaar een hoogzalige Kerst te wensen en aan democratische prijs een drankje te consumeren in de kerk. De opbrengst van de verkoop gaat dit jaar naar de Knesselaarse Chiro, waarvan de leiding u met plezier zal bedienen.

Het KMTO twintig jaar geleden in de kerstmis (a)

Het KMTO 20 jaar geleden in de kerstmis (b)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 13 januari.  Nu al meegeven voor de agenda: op zaterdag 13 januari is er in De Litanie een unplugged optreden van The Craft

Zondag 14 januari 2018 geeft WIKit een nieuw optreden. Na de goed gesmaakte ‘première’ van vorig jaar organiseert het jongeren- of instaporkestje van de fanfare voor de tweede keer een ontbijtconcert.

Vanaf 9.30 uur kan u aanschuiven aan de ontbijttafel in de feestzaal in de Kloosterstraat te Knesselare. WIKit brengt tweemaal een kwartier livemuziek (10u en 10u45) en ook de oudere trommelaars laten even van zich horen. We bieden jullie een ontbijt aan (boterkoek – pistolet – brood – beleg – warm en koud drankje) voor een democratische prijs van 7 euro per persoon.

Om de organisatie vlot te laten verlopen vraagt men vooraf in te schrijven via het storten van het totaalbedrag met vermelding van naam op het rekeningnummer: BE69 7506 1501 0878 van de fanfare. Inschrijven kan ten laatste tot maandag 8 januari. Meer info bij alle leden van WIK en Wikit. Meer info: WIKitKnesselare@gmail.com

Wie nog eens wil terugkijken naar een mooie winterse beelden in Knesselare kan nog even terugkijken naar deze witte fotoreeks van vorig jaar: Toch een beetje witte Kerst in Knesselare en deze recente gepubliceerde prentenbak van Paul Verhoestraete

WILT U KNESSELAARS NIEUWS OP DE VOET VOLGEN?

DEZE BLOG VOLGEN IS MAKKELIJK. NOTEER UW EMAILADRES IN HET PASSENDE VAKJE RECHTS NAAST OF ONDER DIT ARTIKEL EN DRUK ENTER. ZO BENT U ALTIJD METEEN MEE