Drukkerij Verstraete IML trekt naar de VS om er een vestiging op te starten en zoekt 60 man voor Maldegem en Ursel.
Verstraete IML is gespecialiseerd in het drukken van etiketten voor verpakkingen van bijvoorbeeld botervlootjes en dozen roomijs. Met zijn 18 drukpersen is het al de grootste drukkerij in zijn soort ter wereld en daar komt nu dus ook een vestiging in Clarksville (Tennessee, Verenigde Staten). Zo investeert het bedrijf de komende drie jaar 18 miljoen dollar (16.108.824 euro) in zijn nieuwe Amerikaanse vestiging. 55 mensen kunnen daar aan de slag.
“De Amerikaanse markt vormt 20% van onze omzet. Goed voor zo’n 20 miljoen euro op jaarbasis”, zegt CEO Koen Verstraete. “Daarmee is het onze tweede grootste afzetmarkt. Om onze klanten daar dezelfde goede service te bieden, is het belangrijk dat we ook dicht bij hen aanwezig zijn. Zo moeten we niet telkens die grote afstand overbruggen.” Het bedrijf hoopt midden volgend jaar al te kunnen starten met de productie in de States. (Het Laatste Nieuws, 8 oktober)
Hier
Ook in België wordt de drukkerijcapaciteit uitgebreid en gaat men op zoek naar 60 extra mensen, vooral machineoperatoren, grafische mensen en technici. “In tien jaar zijn we op alle vlakken in omvang verdubbeld’, zegt marketing manager Dieter Maes. “We kampen al twee jaar met te weinig mensen en te weinig capaciteit”, zegt Verstraete. “Niet omdat het ons aan geld ontbreekt om te investeren, maar omdat mensen die de machines kunnen bedienen moeilijk te vinden zijn.” (De Tijd, 11 oktober)
Snelle groei
Bij Verstraete werken momenteel 550 werknemers. Goed twintig jaar geleden werkte de KMO met zo’n 50 mensen. Maar ook toen al behoorde het bedrijf van Geert Verstraete met een productie van 7 tot 10 miljoen etiketten per dag en een omzet van 300 miljoen tot de top-10 van de sector in België. Geert had de kleine drukkerij van zijn vader op Ursel dorp overgenomen en ging vanaf 1974 resoluut voor vernieuwing. Toen hij 17 was geloofde hij al in de toekomst van het etiket, “omdat dit product altijd weer terugkomt, vervangen, vernieuwd en verbeterd wordt… Het etiket is de stille verkoper van het product”. Verstraete ging door in specialisatie en permanente vernieuwing en koos begin de jaren 1990 al voor etiketten gedrukt in dezelfde grondstof als die van de verpakking (‘mono-verpakking’ en ‘in mould labeling’, IML). Dat was zowel economisch als ecologisch een beslissende stap vooruit.(Het Nieuwsblad, 4 september 1993)
Sindsdien is de tewerkstelling vertienvoudigd. Het bedrijf is met een productie van 45 miljoen in mould labels per dag vandaag wereldwijde marktleider in die sector. Het zet ook volop in op een wervende HR. “Ons HR-beleid focust sterk op de mens achter de medewerker… We investeren in het welzijn van onze medewerkers met initiatieven zoals yoga-initiaties, we begeleiden onze mensen ook sociaal, zodat ze zich goed voelen in hun vel en zich fier en betrokken voelen op het werk”, aldus Griet Verstraete.
Meer info op de website van het bedrijf: klik hier: http://www.verstraete-iml.com/nl/jobs