Knesselaars Nieuws: waar en hoeveel u leest

Wordt Knesselaars Nieuws gelezen? En hoeveel? De blog wordt gevolgd door “abonnees” die zich inschreven op http://www.knesselaarsnieuws.net en door “volgers” op Facebook. Over dat eerste hebben we scherpe cijfers. Ook over het aantal keer dat artikels worden geopend. U mag weten hoe het zit.Vandaag (20 augustus) zijn er 607 abonnees op de blog en 1200 volgers op Facebook. Let op: daar zitten ongetwijfeld een aantal dubbels tussen. Maar we doen nog even voort. Nog 7,7 miljard te gaan.

De digitale informatie van WordPress is indrukwekkend. Ze bevat onder meer exacte cijfers over het aantal keer dat een artikel op de blog wordt geopend, hoe lang een bezoeker bij een artikel blijft hangen, waar (in welk land) dat gebeurt. Het laat ons toe tabelletjes te downloaden, per dag, per week, per jaar, of over de hele periode van vijf jaar waarin KnesselaarsNieuws actief was.

We starten met het overzicht van de top-artikels in de eerste acht maanden van dit jaar (2021). Daarin scoort de Drongengoed-info goed, met drie vermeldingen in de top-20. Dat is vrij logisch, omdat dit gebied troeven heeft die door veel mensen van buiten Knesselare worden opgezocht. Ook corona-info trok de aandacht, maar voor het overige gaat het over heel uiteenlopende thema’s. Een overzicht:

Ander interessant overzicht is de top-20 van de meest gelezen artikels in de vijf jaar dat KnesselaarsNieuws actief is. Hieronder het overzicht. Goed om weten dat oudere artikels ook nog worden gelezen. Zo stond “Het graf van Niki” lange tijd op nr. 1, maar dit jaar werd het bericht over de vrouw van JP Van Rossem gepasseerd door een bericht over het sprookjesbos in het Drongengoed, dat 6775 keer werd aangeklikt.Voor de leute: Knesselaars Nieuws wordt door de Taliban NIET gelezen

WordPress-computers registreren ook met alle gemak WAAR de lezer van Knesselaars Nieuws woont of vertoeft op het moment dat hij de blog opent en leest. Dat lijdt tot de vaststelling dat redelijk wat lezers die in het buitenland vertoeven ook al eens de blog openen. En Knesselarenaars zwermen ver uit, tot in landen als Aruba, Puerto Rico, Monaco of Malta werd de blog al geopend. Hier gaan we, met’ een kaart en een top-tien. Taliban, Mongolen en Groenland-eskimo’s zijn er voorlopig niet bij. En ook de Sahel-landen zijn nog onontgonnen gebied. Allen daarheen.

548.374 keer werd de blog bekeken

Bijvoegsel: het eerste artikel dat op deze blog verscheen dateert van 25 augustus 2016. Het was een terugblik op de armtierig Knesselare omstreeks 1900, aan de hand van enkele krantenknipsels uit die tijd. U kunt het HIER LEZEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s