Nieuwjaarsbrief Knesselaars Nieuws

Met een warm hart wensen we alle lezers van Knesselaars Nieuws na deze jaarwisseling een jaar met zo weinig mogelijk miserie en verdriet en met zoveel mogelijk goeie momenten in de omgeving waar u het liefst vertoeft. We hopen u met deze blog/site in dit weeral nieuwe jaar te kunnen blijven boeien met jong en oud nieuws over ons aardig dorp. Hieronder meer info.

Beste lezer,

Het was ergens in de vroege herfst van 2016 dat we het eerste bericht plaatsten op de website KnesselaarsNieuws klik hier ter kennismaking: www.knesselaarsnieuws.net

Hoe ver staan we vandaag? Tussen Kerst 2016 en Kerst 2017 verschenen 250 artikels en (ongeteld) wellicht al een paar duizend foto’s.

Waarmee zijn we bezig? Met het publiceren van informatie over ons dorp. Van de tijd van meetje en peetje,en pa en ma tot onze jaren. En dat zijn er helaas al wat. Info over historie en actualiteit. Van de politiek tot het sociaaleconomische en het culturele leven (sport, cultuur, religie, verenigingsleven, onderwijs, wonen en leven…).

Waarom doen we het? Omdat Knesselare ons zoete smaakt. Een dorp dat nog leeft. Een dorp om graag te zien. Overzichtelijk, behapbaar te voet en met de fiets, stevig voorzien van verenigingen, schone plekjes, en veel lieve mensen. Een dorp op mensenmaat. We zijn van hier, en niet van elders… En we gaan niet flauw doen: die fusie is niet meteen ons ding. Ze sterkt ons in de overtuiging dat het hier goed was, goed is en goed moet blijven. Er is al verte genoeg in deze wereld…

Hoe doen we dat? Door het regelmatig publiceren van berichten op deze blog/website KnesselaarsNieuws, en de verspreiding ervan via het Internet en via Facebook. De post omvat artikels over ons dorp, over wat was en over wat komen zal, een ontsluiting van het interessantste krantennieuws uit de periode 1850-2015 in een rubriek Gazettenpraat, en vele honderden foto’s in een Prentenbak. Alle stukken en foto’s worden gratis verspreid en blijven bewaard op deze blog als een soort Knesselaars archief.

Levert het iets op? Jawel. Een aangenaam gevoel telkens er een bericht is geplaatst, en als blijkt dat de “volgers” er ook iets aan hebben. Bij de start dachten we aan 500 volgers. Het zijn er ondertussen bijna dubbel zoveel: 500 via inschrijving via Internet en nog eens bijna 500 die fan zijn van onze Facebookpagina.

Wie bereiken we? Sommige berichten worden vele honderden tot enkele duizenden keer aangeklikt. U vindt de meest gelezen “topartikelen” in een ander artikel op deze site.

Kunnen we nog groeien? Dat kan altijd, dus stuur naar believen berichten die u leuk vindt door naar mogelijks andere belangstellenden, of “like” ze op Facebook.

Hoe lang gaan we door? Zolang er ‘Knesselaars’ nieuws is. En met zekerheid nog gedurende het laatste jaar dat Knesselare een onafhankelijke gemeente is. Daarna zien we wel.

Blijft Knesselaars Nieuws gratis? Absoluut, dat was en dat blijft onze doelstelling, en de afspraak met onze lezers.

Kunnen en willen we nog beter doen? Beslist! We zijn nu al blij al van bij aanvang op de medewerking te kunnen rekenen van Paul Verhoestraete. Voor de sport krijgen we sinds kort ook de medewerking van Luc De Muynck en Johan Gussé. Binnenkort zijn er nog meer gesprekken met mogelijke medewerkers.

Heeft Knesselaars Nieuws nog andere plannen? Jawel. We denken dat er dringend moet worden nagedacht over de toekomst van ons dorp. U hoort nog van ons.

U kunt Knesselaars Nieuws helpen met uw bedenkingen, uw tips, uw medewerking aan de verdere verspreiding van deze blog in onze gemeente en bij ex-inwoners.

U kunt Knesselaars Nieuws ook toelaten het product nog te verbeteren. Een duwtje in de rug krijgen van de meest overtuigde sympathisanten zou ons – zonder ruzie thuis – toelaten wat extra te investeren in wat ondersteunende producten om tekst, lay-out en beeldmateriaal (ook filmpjes bvb.) beter te kunnen publiceren.

U kunt Knesselaars Nieuws, dat GRATIS blijft, dus steunen als u intekent op het Steunfonds Knesselaars Nieuws, door de storting van 5 euro (de prijs van twee weekendgazetten) op het rekeningnummer van Knesselaars Nieuws BE87 7310 4397 2394. Vanaf 10 euro bent u voor een jaar lang Superfan van deze blog.

Dit bericht is een initiatief van de uitgever van deze site.

Voor Knesselaars Nieuws

Vanuit het deurengat van 2018

Jan Van de Casteele – janvdc@telenet.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WILT U KNESSELAARS NIEUWS OP DE VOET VOLGEN?

DEZE BLOG VOLGEN IS MAKKELIJK. NOTEER UW EMAILADRES IN HET PASSENDE VAKJE RECHTS NAAST OF ONDER DIT ARTIKEL EN DRUK ENTER. ZO BENT U ALTIJD METEEN MEE