Vermoord in Knesselare met mes, bijl en koord (1869)

Moord in Knesselare, helaas is ook dat KnesselaarsNieuws. En het is van alle tijden. Vandaag moeten we verslag uitbrengen over een vreselijke moord, na een inbraak in Knesselare. Niet voor gevoelige zielen. En dat is nog maar een begin… Op deze blog helaas ook minder opwekkend jong en oud nieuws.

Een nieuw onderwerpje voor KnesselaarsNieuws: we kijken nu en dan ook even terug op de moordzaken in Knesselare. Vandaag als inleiding een verslag van een vreselijke moord, na inbraak in een doening in Knesselare, teruggevonden in de Gazette van Eecloo van 20 juni 1869. Niet voor gevoelige zielen, maar in volgende afleveringen volgen ergere zaken.

Het verslag is van onze Knesselaarse journalist, dichter-schrijver August Victor Bultynck. De man staat zondag de hele dag op het grasveld voor Cogetama Fest. Als het ware versteend na al wat hij meemaakte. Doe hem de groeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, dat hebt u netjes nagelezen. Deze keer ging het nog over beesten. Een volgende keer gaan we de ernstige toer op. Met waar gebeurde verhalen en de mensen van Knesselare in de hoofdrol. De tekst hierboven is een ooggetuigenverslag van de nog jonge (24) Knesselaarse dichter-journalist August-Victor Bultynck,

Voor een vervolg op dit verhaal: lees en volg http://www.knesselaarsnieuws.net – nog niet ingeschreven? Noteer op de website rechts naast om het even welk geopend artikel emailadres en enter. Moeilijker is het niet.