Cultuur en sport al terug uit vakantie

Na de vakantie start zo stilaan weer het cultuur- en sportseizoen. Al lag het in de zomer, met onder meer een geslaagde editie van Cogetamafest, nauwelijks stil. Voor de eerste activiteiten van de eindezomerperiode zijn we er wat laat bij, jammer, maar het is niet anders. We houden ze toch in dit kort overzicht.

Jubilerende Litanie viert vanaf zondag 27 augustus tot maart 2018

J

Zondag 27 augustus vanaf 17 uur: Plareen men (& voorprogramma) met onder meer Peter Versluys (zang), Kay Van de Casteele (drums), buurman Willy de Vleeschouwer (gitaar), Frank Buyssens (toetsen) en Bart Steuperaert (bas). Plareen Men speelt op het terras New Orleans Americana Blues. Het is de start van een lang feestprogramma.

Op dinsdag 31 oktober 2017 vieren Pieter en Sabine van Café De Litanie de 20ste verjaardag van hun etablissement. De kroeg, in een ver verleden nog vermeld als de Sint-Hubertus (1755), en tot twintig jaar geleden Café Gemeentehuis, profileerde zich sinds 1997 als muziekcafé tal van live optredens. Vanaf einde augustus 2017 en tot maart 2018 duwt Pieter nog eens stevig op de trappers met volgende optredens:

Voor de mensen die leven met een agenda in een notendop de rest van het jaarprogramma. Ook interessant voor wie in die komende maanden muzikale activiteiten organiseert:

Zondag 17 september 17 uur (let op: datum gewijzigd!) Wouter Berlaen (kleinkunst), support: Wouter Weets & Mossel souper, inschrijven €25 – Zondag 1 oktober 19 uur: Cruizer, Bowie tribute band (pop) –  Zondag 15 oktober 20 uur: Boover Band (Amerikana Blues Rock) – Dinsdag 31 oktober 19 uur: 20j receptie met optreden van Ed de Smul live band (Folk Blues) – Vrijdag 17 november 21 uur: Second Revolution (pop, indie, rock) –  Zondag 3 december 17 uur: Komedie Johnny Trash – €8 inkom – Zondag 17 december 20 uur: Centerpiece met Jonh Snauwaert, Katrien van Opstal en Hendrik Braeckman (Jazz met internationale faam, Sax, gitaar vocal) – 8€ inkom – Zaterdag 23 december 21 uur: Seventy & Orange (Rock) – Zaterdag … januari 21 uur: The Craft unplugged (pop Rock) – zaterdag 10 maart 21 uur: BLUNT (folk Rock).

Kloosterstraat feest met driedaagse

Het zit er op. De borden zijn weg. De markeringen aangebracht. Rest nog wat kleine opkuis… De Kloosterstraat is weer opengesteld voor het verkeer. Reden tot feesten. Binnen een maand gaat de Kloosterstraat dat met een driedaagse vieren.

Vrijdag 22 september: Kloosterstraat Feest met opening door de fanfare WIK, receptie en Flavour Drop After Party in de feestzaal.

Zaterdag 23 september: de hele dag Boelmart en braderie in de Kloosterstraat en om 19 uur optredens van The Second Revolution, Banda del Pussy en Plareen men. Nadien party met Flavour Drop.

Zondag 24 september om 11 uur mis in de kerk, met aansluitend processie-optocht met het nieuwe Mariabeeldje naar de grot op de hoek van Kloosterstraat en Sportstraat onder begeleiding van een gelegenheidsorkest van blazers. Op de speelplaats van de jongensschool aperitief  met WIK trommelkorps. In de namiddag surprisekaarting, kubbtornooi, koffietafel en optreden van Erik De Zutter.  Meer details en meer info over de Kloosterstraat: binnenkort op deze site

Varia cultuur

Donderdag 7 september: Pol Goossens (bekend uit het Een-programma Thuis) komt spreken over ‘Grootouder worden’. Activiteit van Neos in De Swaene. Inschrijven kan tot vrijdag 1 september voor 10 euro op rek. BE30 4496 6823 6111. Meer info op nr 09 374 53 59.

Dinsdag 19 september: imam te gast. De Rederijkers heropenen de programmatie met een wel biezondere gast. Op dinsdag 19 september komt de Gentse Imam Khalid Benhaddou spreken in De Swaene. Benhaddou is de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’, een moderne islam die de westerse democratische regels en waarden wil verzoenen met de Koran. Hij werkt als imam en als coördinator van het Netwerk Islamexperten dat, in samenwerking met het departement Onderwijs, de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegengaat. Begin om 20 uur.

Donderdag 21 september: Neos gaat naar Oudenaarde, Salons Mantovani (Doorn 1) voor een culturele ontmoetingsdag van Neos Oost-Vlaanderen met optreden van Musiquette, een tienkoppig orkest met inspiratie bij André Rieu.  Start om 13.30 uur, niet leden betalen 49 euro voor maaltijd en optreden. Inschrijven ten laatste op 31 augustus bij Neos Knesselare (09 374 53 59)

Zondag 24 september: Kunst- en Ambachtenbeurs ‘Plas Den Tertre’ op het verkeersvrije kerk- en dorpsplein van Ursel. Een zestig kunstenaars en ambachtslui krijgen er de kans hun rijke creativiteit bot te vieren en tentoon te stellen aan het ruime publiek. ‘Plas Den Tertre’ heeft geen bindingen met de Parijse kunstsite  ‘Place du Tertre’. De naam is echter analoog-ludiek gekozen omdat Urseldorp al regelmatig eens onder water kwam te staan en alles doorgaat op het verkeersvrije plein in Ursel. De vernieuwde groep organisatoren kiezen voor een leuke, gezellige en kleinschalige sfeer. Opbrengst voor een goed doel.

 

 

Zaterdag 30 september: tweede editie van de “Oktoberfieste”, georganiseerd de muziekvereniging Willen is Kunnen Knesselare. en opgeluisterd door Die Original Dorfmusikanten uit Pittem. Deze Oberbayernavond heeft plaats in de voor de gelegenheid sfeervol ingerichte gemeentelijke feestzaal in de Kloosterstraat. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop en 9 euro aan de zaal. Beschikbaar bij muzikanten van de fanfare en in de voorverkooppunten (Patrick Poelman, Hellestraat 36 en Geert De Groote print&paperbar, Veldstraat 7).

Ook sport wordt wakker

Ook de sportdienst zat niet stil in de voorbereiding van het nieuwe werkjaar. Begin september starten een hele rist cursussen. Inschrijven is de boodschap. Wees gerust, geen vuisten op deze activiteiten, zoals op die archieffoto – onze trigger hiernaast – uit ons fotoarchief, maar vooral veel sociaal contact, souplesse, spel en het gevecht om een wat betere conditie.

Maandag: yoga van 19.15 tot 20.30 uur in de polyvalente zaal, start op 4 september.

Dinsdag: 50+-gym van 14 tot 15 uur, start op 5 september  en 50+-netbal  op dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur, start op 5 september

Woensdag: Total Body, les 1 van 19 tot 20 uur en les 2 van 20.15 tot 21.15 uur, start op 6 september

Donderdag en vrijdag: Petanque van 14 tot 17 op de terreinen voor de sporthal. Indoorpetanque tijdens de wintermaanden.  Op donderdag ook Curvebowl van 14 tot 16.30 uur in de sporthal, met start op 7 september.

Op donderdag in de Katerhoek in Ursel ook 50+ gym (13030-14.30 uur) en BBB (van 19.30 tot 20.30 uur).

Voor kleuters en lagere schoolkinderen  is er in de Sporthal opnieuw Multimove en sportnamiddag op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur, met start op 6 september.

Basket start met derby

Basketbalclub Gembas begint de competitie met een interessante derby tegen Sgolba Aalter B. Een openingswedstrijd in eerste provinciale nadat de club vorig seizoen promoveerde naar die reeks.

Muziekinstrumenten worden afgestoft – Muzikanten willen bij de les zijn!

Ook de programmatie van de drie muziekopleidingen van de Knesselaarse muziekschool (kinderen, 14-plussers en jazz) ligt vast. De school opent straks opnieuw de deuren. Tijd om in te schrijven. Hierover heel snel meer in een apart overzichtje. Met prentenbak.