“Toerist in eigen gemeente” wenkt met natuur, erfgoed en cultuur

 

Wie wil kennismaken met de acht dorpskernen van Aalter moet einde juni naar Villa Snoeck (naast de Kadans), zo lezen we in het infoblad TotAalter. De villa wordt omgetoverd tot een “informatieparadijs” waar we ongekende hoekjes en kantjes van de gemeente leren kennen. Vooral het Drongengoed staat in the picture.

Het gaat om een initiatief van de cel Cultuur en toerisme Aalter in samenwerking met het pottenbakkerscollectief Cuesta en vzw Vrienden van het Drongengoed. Er is doorlopend tentoonstelling ‘8x Cuesta’, en de expo ‘Lattekot 2.0’ brengt ons terug naar de tijd van het lattenklieven (meer info hierover op de site Erfgoed Aalter; klik hier)

Daarnaast stelt vzw Vrienden van het Drongengoed haar werking voor met een aantal extra activiteiten. De vzw richt zich op de promotie en ontsluiting van het Drongengoedgebied vanuit een integrale benadering van het landschap (cultureel, historisch, landschappelijk, archeologisch, ecologisch, enz…) en op de uitbouw van toeristische en recreatieve mogelijkheden van het Drongengoedgebied. (meer info: lees hier)

Villa Snoeck, Stationsstraat 69. Open op vrijdag 21 en 28 juni van 16 tot 22 uur, zaterdag 22 en 29 juni van 13 tot 18 uur en zondag 23 en 30 juni van 10 tot 18 uur. Toegang en lezingen gratis.

Extra activiteiten

vrijdag 21 juni 2019: om 16 uur officiële opening, doorlopende demonstratie met ‘bieboer’ Werner Roelandts, om 18.30 uur optreden van Erik Wille en om 19 uur demonstratie van de lattenkliever.

zaterdag 22 juni 2019: doorlopende demonstratie met ‘bieboer’ Werner Roelandts ‘Over bien en verse zeem’

zondag 23 juni 2019: om 10.30 uur ontmoeting met geoloog Paul Vansteelandt (eigenaar Drongengoed) met een lezing ‘Striptease van Vlaanderen’. Omstreeks 15 uur brengt kinderauteur en vertelster Patsy David het verhaal ‘Over heksen’, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

vrijdag 28 juni 2019: om 19.30 uur lezing van de Knesselaarse archeoloog prof. dr. Wim De Clercq over  ‘Het huis op de wildernis’.

zaterdag 29 juni 2019: om 15.00 u ontmoeting met natuurgids Hugo Vermeren en voorstelling van zijn boek ‘Als geluk opborrelt’.

zondag 30 juni 2019: doorlopend is ereboswachter Marc Spanhove aanwezig met uitleg over het aanbod van de Drongengoedgidsen met mogelijkheid tot reservaties