Verenigingen in Beeld: Femma

Van tijd tot tijd even achterom kijken is nodig en doet deugd. Het is even stilstaan bij wat goed was en dit meenemen naar de toekomst, maar het is ook achterlaten wat minder goed was. En dat is wat we nu het liefst zo gauw mogelijk met z’n allen willen: Corona achter ons laten.

Op de foto: Rita D’hooge, Arlette De Paepe, Mia Verkimpe, Ria Devreeze, Jeanine Crappé, Betty Degrande, Denise Vankruijssen, Jeannine Schyvynck, Martine Byl, Marleen Van Hulle & Martine Schelstraete

 

 

 

 

 

 

Martine Schelstraete: “Ook bij Femma kijken we terug naar anderhalf jaar onze leden moeten missen door die vreselijke epidemie. Enkele leden hebben zelf of in hun naaste omgeving het “vieze beest” aan den lijve mogen ondervinden met alle narigheden en bijwerkingen vandien. Maar, we prijzen ons gelukkig dat we geen leden zelf moesten afgeven want een groot deel van onze leden valt binnen de “kwetsbare groep”.

In maart 2020 werd alles stil gelegd maar na de zomer schoten we terug in gang. Al heel snel zette een nieuwe golf iedereen terug op “non-actief” en met beide voeten op de grond. Het jaarprogramma 2021 was opgemaakt, maar alle plannen en afspraken dienden al gauw weer geannuleerd te worden. Acht lange (winter)maanden werden we terug “naar ons kot” gedreven en lag het (verenigings-)leven weer stil.

Het waren voor iedereen moeilijke maanden maar we wilden onze leden toch ook een hart onder de riem steken. Voor wat betreft het lidgeld (€ 30) hebben we een flinke duit in het zakje gedaan. De leden kregen vanuit nationaal een bon van € 5 en vanuit onze eigen Femma-kas een Aalterbon van € 10 (zodat we ook onze plaatselijke handelaars zo een beetje konden steunen). Zo recupereerde elk lid de helft van het lidgeld.

Op geregelde tijdstippen hielden we onze leden op de hoogte en gaven we hen wat moed via ons eigen ledenblad (KKK-tje). Een kaartje met kaarsje rond de jaarwisseling én een bloemetje met kaartje ter gelegenheid van Moederdag 2021 werden door de leden enorm gesmaakt.

Femma voor de moeders

“Femma wenst jou een fijne moederdag“: de openingszin die overal op een “oh, zo mooi”, “dat is nu eens een fijne verrassing” en een “smile” onthaald werd. Overal zo hartelijk welkom, een brede lach en op veilige afstand buiten even bijpraten. Iets krijgen is fijn, maar iets mogen en kunnen geven deed minstens evenveel deugd. Het moederdagbloemetje voor elk lid was dus zeer welkom. We hebben echt genoten van de huisbezoekjes, de babbels aan de deur: ze zorgden voor een energieboost!! Wat hebben we dit gemist.

De zomer in aantocht, het zonnetje op de snoet en de goede vordering in de vaccinaties maken dat we zicht krijgen op een “normaler” leven… eindelijk!! Het geeft moed om er weer in te vliegen en voor onze Femma-leden fijne ontmoetingen te voorzien. 

De Femme Pink Ladies

Eind mei zijn we dan eindelijk terug gestart met onze buitenactiviteiten. We trokken er wandelend op uit in Ursel (met stop in Villa Maria) op 27/5. En we zijn eindelijk weer vertrokken…. na 20 lange (corona-)maanden terug de fiets op met onze Femma Pink Ladies. Alleen maar blije gezichten, heel wat gekwebbel en gelach… en een stralend zonnetje!!! Het principe is nog steeds hetzelfde: samen de sportieve toer op, zo’n 35 km langs onze mooie Vlaamse wegen en samen genieten van lekkers in één van de vele goede en gezellige tearooms! Het is goed om in beweging én terug samen te zijn, de mooie natuur in!!

We kijken vooruit, richting najaar  

Ook onze binnenactiviteiten starten terug op.

  • Onze maandagse hobbynamiddagen starten opnieuw in de vertrouwde Parkresidentie. Geen zomerreces meer want we hebben mekaar al veel te lang moeten missen. Arlette en haar helpers verwachten onze creatievelingen, kaarters en babbeletjes terug tegen 13u15 op 5/7 – 19/7 – 2/8 – 16/8 – 30/8 – 13/9 & 27/9. Hopelijk zijn we weer vertrokken voor de rest van het jaar.  Info bij Arlette De Paepe (09/374.73.38 – 0499/20.25.71).
  • Onze leuke en gezellige fietstochtjes met de leden van Femma “Pink Ladies” gaan door op maandagnamiddag om de 14 dagen (tot eind oktober). Afspraak om 13u30 op De Plaats. Bij slecht met de wagen. Er volgen trips naar Hansbeke (De Zoete Inval, 12/7), Aalter (de Retro, 26/7), Ronsele (Den Oker, 9/8), Maldegem (Artisan, 23/8) en Assebroek (’t Leenhof, 6/9)
  • Dit najaar hopen we onze geplande en traditionele activiteiten te kunnen organiseren. Tegen eind augustus volgt het programma voor het najaar. Vast staan al de ledenvergadering (Vr. 10/9) en de daguitstap samen met Neos (23/10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s