De aarde zal efkes beven in zuid-oost Knesselare

Er worden puttekes gemaakt in Knesselaarse grond. Zodat we ons vuil proper kwijt geraken. De zuidkant van de gemeente krijgt voor twee jaar te maken met grote rioleringswerken. Nadien wordt alles netjes weer aangelegd, met respect voor “het smalle profiel” van die wegen.

Op maandag 29 maart starten riolerings- en heraanleggingswerken in de Aalterseweg, Moerakkerstraat (tussen beide voorgaande), Akkerstraat, Grote en Kleine Kapellestraat en Driebekweg in Knesselare. De kosten worden geraamd op 2 miljoen euro en de werken zullen 16 maanden duren. Het afvalwater in die straten komt nu nog via de grachten terecht in de Driesbeek en de Woestijnebeek. Door een gescheiden stelsel aan te leggen wordt het vuil water gescheiden van het regenwater en naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aalter-Brug geleid. De Moerakkerstraat, Akkerstraat, Grote Kapellestraat en Kleine Kapellestraat worden heringericht.

De nutsbedrijven (water, gas, elektriciteit, telecommunicatie …) hebben al aanpassingswerken uitgevoerd en vanaf maandag 29 maart volgt het grote werk:

Fase 1, start (29 maart 2021) vermoedelijk einde (juni 2021): Aalterseweg tussen Stekelhoek en Akkerstraat, de kruispunten inbegrepen

Fase 2: Moerakkerstraat en Akkerstraat: start (juni 2021) vermoedelijk einde (september 2021), de kruising met de N44 (Knokkebaan) incluis: start (29 maart 2021) vermoedelijk einde (mei 2021)

Fase 3 start (juli 2021) vermoedelijk einde (september 2021): kruispunt Akkerstraat, Kleine Kapellestraat, Grote Kapellestraat en Driesstraat

Pas in het voorjaar van 2022 en tot de zomer volgen dan Grote Kapellestraat (tussen Driesstraat en Driebekweg), het kruispunt Grote Kapellestraat en de Driebekweg) en in volle zomer en het najaar tussen Driebekweg en Urselseweg). Laatste loodje wordt de Kleine Kapellestraat.

Grote Kapel

Wat gebeurt er met de omgeving van de Grote Kapel?  “Het kleine pleintje voor de kapel wordt  wat verfraaid met groen en een haagje. De boom voor de kapel blijft ook behouden”, zegt Schepen Patrick Hoste in Het Nieuwsblad.

Na de rioleringswerken worden de Moerakkerstraat, Akkerstraat, Grote Kapellestraat en Kleine Kapellestraat heringericht. “Het smalle profiel van de weg zal wel behouden blijven. Het stuk van de Kleine Kappellestraat tussen het laatste bedrijf en de Knokkebaan zal opengebroken worden om plaats te maken voor een fietspad. Auto’s zullen via die weg dus niet meer naar de Knokkebaan komen. Enkele waterbuffers zullen ook voor meer groen zorgen”, klinkt het.

INFOMOMENT

Om bewoners en belanghebbenden goed en volledig te informeren, organiseren Aquafin, FARYS en Aalter op donderdag 25 maart 2021 om 19.30 u een DIGITAAL INFOMOMENT.  Vragen enkel schriftelijk via de chatfunctie bezorgen of nadien sturen naar waterwerken@aalter.be.

Werken zorgen voor hinder. Aquafin, FARYS en het lokaal bestuur doen er alles om die hinder waar mogelijk te beperken.

Meer info via deze link van aquafin (waar je je meteen ook kunt inschrijven op de digitale nieuwsbrief) of via telefoon (03 450 45 45 op werkdagen van 8 tot 17 uur) of e-bericht (contactcenter@aquafin.be). Gratis noodnummer tel. 0800 16 603.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s