Erfgoed Aalter legt tweede nummer op tafel

 

Het tweede nummer van Erfgoed Aalter is van de persen gerold. De redactie heeft zich geëngageerd om in ieder nummer alle deelkernen van de nieuwe fusiegemeente Aalter aan bod te laten komen. We zijn erbij.

Villa Maria Ursel (Erik Wille), een van de onderwerpen in het tweede nummer van Erfgoed AalterHet openingsartikel is gewijd aan de familie Bruggheman uit Ursel, meteen ook een aanleiding om een mooie aquarel van de gekende Villa Maria op te nemen. Wie kent Villa Maria in Ursel niet? De familie Bruggheman, bouwheer van de ‘villa’, komt uitgebreid aan bod in Erfgoed Aalter 2. Erik Wille zorgde voor een prachtige aquarel.

Andere bijdragen gaan over het sterk veranderde Aalter-Brug, over branden met zware gevolgen in St.-Maria-Aalter (een verhaal uit 1903), over historische gedichten die het landelijke Poeke in al zijn schoonheid bezingen. Ook dialectliefhebbers komen terug aan hun trekken. In de vaste rubrieken is er aandacht voor Lotenhulle (centerfoto), Aalter (postkaart van de ‘gendarmerie’) en Bellem (vervolgaflevering De Bels). Tot slot kan de lezer even stil staan bij een mysterieus voorwerp uit het verleden.

Voor Knesselare schreven we een stuk over de terugkeer van de wolf naar Knesselare. Een herwerking van wat we hierover op Knesselaars Nieuws al schreven. Ooit bestonden er in onze contreien heuse wolvenjagers, die betaald werden als ze de poot binnen brachten bij de overheid. Er is nog zo’n poot uit Knesselare bewaard en dat levert een beestig verhaaltje op. We publiceren het hier in de loop van de week.

Erfgoed Aalter bereikte met het eerste nummer al een kleine 600 inwoners met interesse voor verleden en erfgoed van hun gemeente.

Abonnee worden kan nog steeds. Wie nu intekent krijgt ook nog het eerste nummer bezorgd! Contactgegevens en webadres: klik hier voor de site Erfgoed Aalter

Daar vindt u een inschrijfvakje (links)