Te doen: muziek van Kerst tot Nieuwjaar

Er is één en ander te doen in deze winterwende. Elders vindt u een prentenbak rond Kerst en winter… Geniet ervan.

De kerstmis van zaterdagavond wordt opgeluisterd door het Sint-Willibrorduskoor en door de muzikanten Emma, Fran, Hanne en Koen Van Hooreweghe, Ada, Karsten en Lieze Ryckaert, Flore en Lotte Leroy en Priya Ramdas en Camille De Bol. Het programma van kerstavond begint om 17.40 uur.

Kerst 2015

De kerstmis van zondag 25 december om 11 uur wordt zoals gebruikelijk muzikaal opgeluisterd door cursisten uit de zangklassen van de muziekschool (KMTO) en een paar gastzangers. Zij brengen een gevarieerd programma van traditionele kerstliederen gecombineerd met populaire nummers (van traditionals tot country, gospel en pop, van Bing Crosby en Frank Sinatra tot Leonard Cohen).

Tine, Luc, Seppe, Nele, Bie, Griet en Peter worden muzikaal ondersteund door Dirk (piano), Christophe (gitaar), Dieter  (percussie) en Kay (bas).

Na de mis is er achterin de kerk gelegenheid om mekaar “een goedzalige Kerst” te wensen en een glaasje te drinken samen met de andere aanwezigen.

 

 

 

Kerstcafé

Op donderdag 29 december kan u in Knesselare terecht voor het kerstcafé, georganiseerd door De Swaene en De Litanie. Op De Plaats zal er een grote tent met diverse eetstands opgesteld staan. Om 15u biedt de gemeentelijke feestraad een gratis aperitief aan en daarna staan er optredens op het programma van Traveling Men (16 uur), The Glorious Gentlemen’s Club (20 uur) en Flavour Drop (22 uur).

Geen kerststal in gemeentehuizen

kerststal-de-plaats-1961-546-1De ‘aanstootgevende’ kerststaldiscussie van Holsbeek lijkt van de baan. Het Laatste Nieuws ging even na hoe het zat met kerststallen in de gemeentehuizen in onze regio. Nergens staat een kerststal in een gemeentehuis. Ook niet in de gemeenten met een CD&V-burgemeester (Aalter, Eeklo, Zomergem of Waarschoot).

In Knesselare staat wel een kerstboom in het gemeentehuis, zoals ook in Waarschoot, Aalter, Assenede, Evergem en Zomergem. In Maldegem stond vroeger wel een kerststal op de Markt, maar die werd jaren geleden al weggehaald door aanhoudend vandalisme.

In Knesselare kwam er in 1961 een kerststal op De Plaats. Ontwerper Edgard Buyse maakte een “moderne” kerststal, samen met een grote spar opgesteld midden het dorpsplein. De kerststal moet enkele jaren later wat schade opgelopen hebben door plaatselijke ‘schenterventers’ en toen heeft men het geheel omgevormd tot een ‘stal in een ster’ en die geplaatst voor de gedenksteen.

foto-s-paul-v-varia-091-b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 8 januari is er in de sporthal Flabbaert de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van de gemeente. Ze kunnen zoals gebruikelijk in de sporthal terecht van 11 tot 17 uur. Op het programma van dit evenement, georganiseerd door de Feestraad: hapjes, drankjes, schlagers van eigen bodem, komische gasten, clown, film voor kinderen, springkastelen… Wie komt krijgt gratis vrijkaart voor vier verschillende standjes. Inschrijven via strookje in Netwerk en afgeven bij de daar vermelde adressen.