Na hagel komt zonneschijn – pittige cinema

hagelKnesselare is nu ook bijkomend erkend voor de overvloedige regenval van 7, 8 en 9 juni 2014, ook wel de Pinksterstorm genoemd. Eerder al gebeurde dit voor hagelschade. Mooi om nog eens in een filmpje terug te zien…

Op zaterdag 7 juni 2014 kreeg Knesselare bij een spectaculaire hagelstorm hagelbollen tot vijf centimeter dik over zich heen. De brandweer kreeg meer dan vijftig oproepen. Heel wat inwoners kregen af te rekenen met vernielde koepels, veranda’s, lichtstraten van bedrijven of dakgoten, geparkeerde wagens…  Onder meer houtprojecten Speeckaert aan de Maldegemweg liep zware schade op.  Verzekeraars hadden hier de handen vol. De hagelschade leidde uiteindelijk tot ongeveer 6.000 schadedossiers in Oost-Vlaanderen. Knesselare telde er 570, goed voor 2,5 miljoen euro schade. De hagelschade werd begin april 2015 al erkend als ramp. Sinds januari is begonnen met het afhandelen en uitbetalen van de dossiers. Ondertussen zijn tussen 300 en 500 van die dossiers afgerond.

Knesselare is nu ook bijkomend erkend voor regenvalschade. Vooral in Ursel liepen kelders onder. Dat een en ander laat op gang kwam heeft te maken met het feit dat de gemeente pas later een aanvraag tot erkenning indiende, meldt Belga. De getroffenen in de gemeente hebben nu tijd tot 31 december 2016 om een dossier in te dienen. De dienst Rampenfonds zal met de gemeente samenwerken om de geteisterden te helpen bij de opmaak van hun dossier. Wel moeten getroffenen eerst hun verzekering aanspreken.

ticket_4Behoorlijk indrukwekkende beelden werden toen op het internet geplaatst. Onder  hier