Banddate bracht eigen kweek samen

Banddate ging Deluxe

banddate-2016“Knesselare maakte zijn naam als muziekdorp weer meer dan waar”, aldus Litanie-uitbater Pieter Steyaert na een succesrijke editie van Banddate met een reünie van groepen die in eerdere Banddate-dagen zijn ontstaan.

Het is een origineel concept: breng jonge muzikanten samen en laat het lot beslissen over de samenstelling van compleet nieuwe combinaties van muzikanten die enkele maanden samen repeteren dan musiceren op een festivalletje. Dat concept ontstond in 2003 in De Litanie in Knesselare, naar een idee van Kay Van de Casteele en uitbater Pieter Steyaert. Nadien volgden een hele reeks nieuwe edities van dit evenement, aanvankelijk in De Litanie, sinds een paar jaar in een tent op De Plaats. Uit Banddate ontstonden ook een aantal nieuwe lokale bands. De editie van zondag 28 augustus, Banddate Deluxe, bracht die samen: Below The Birds, The Wantsomes, Bonnie Tiger, Dust en Second Revolution. Ook de klassiekers Seventy & Orange en Broken Bottle Big Band waren van de partij. Elke band trad op met een verrassende gastmuzikant. “Volgende editie van Banddate is voorzien voor 2018, en we gaan dan weer terug naar het oude concept”, aldus nog Pieter. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Deze slideshow vereist JavaScript.