Veel volk voor koersen in Knesselare

 

Knesselare en koers, het blijft een intens verhaal. Na lange coronatroebelen mochten de organisatoren van Wielerclub Meetjesland weer aan de slag. Vorige week in Ursel, deze week in Knesselare, waar in Eentveld 318 jongens en meisjes deelnamen aan de Eerste Ereprijs wijlen Gerard Vandenabeele. Een verslagje van voormalig burgemeester Fredy Tanghe. Ook De Planckaerts waren van de partij. En in het kermisweekend zijn er weer twee koersen.

Tussen 2 regendagen door hebben we op zondag, bij milde temperaturen, 318 jongens & meisjes de kans gegeven deel te nemen aan de Eerste Ereprijs wijlen Gerard Vandenabeele jarenlang voorzitter van onze club. Meteen ook de eerste organisatie van onze club sinds juni 2019. Het Covid-19 virus had ook hier niet alleen op het sportieve vlak maar ook op het financiële luik gevolgen voor onze club.

Van ’s morgens 09.45 uur tot ’s avonds 18.30 uur konden ze zich uitleven na maandenlange trainingen in de wedstrijdjes per leeftijdscategorie tussen de 8-14 jaar op een gesloten parcours van 1750 m zijde de Eentveldstraat – Voordestraat en Geuzestraat.

Snelheidsremmers

Vroeger werd in de namiddag voor de 12-13 en 14 jarigen een groter parcours voorzien maar met de aangebrachte snelheidsremmers – asverschuivingen in de Nieuwstraat behoort dit jammer genoeg tot het verleden. Alle begrip ervoor dat de snelheid in buurten moet gemilderd worden, maar hier hadden verplaatsbare elementen (zie baan Zomergem – Oostwinkel in het centrum van Ronsele) een betere oplossing geweest dan de huidige ingebetonnerde elementen.

Het aantal inschrijvingen per leeftijdscategorie overtrof het max. toegelaten aantal deelnemers volgens de normen van Cycling Vlaanderen* waardoor we vanaf de 10-jarigen telkens moesten opsplitsen in twee reeksen. Gelukkig hadden we van het college van burgemeester en schepenen de toelating ontvangen om het openbaar domein af te sluiten tot 20 uur. In totaal namen 318 renners deel over 5 miniemenproeven in de voormiddag en 6 aspirantenwedstrijden ‘s namiddags.

Om contacten zoveel mogelijk te beperken in deze tijden mochten de renners als souvenir hun rugnummer behouden en was er onmiddellijk na elke wedstrijd een podiumhuldiging zonder publiek waar de eerste drie een medaille ontvingen plus een beker voor de winnaar. Voor onze club hadden we 5 podiumplaatsen: bij de 8-jarigen Charel Verbeke, bij de 9-jarige meisjes Eline Saelens, bij de 10-jarigen Senna Claeys, en bij de 14-jarigen Fabrice Lefevre en Siebe Van Canneyt. Momenteel niet zoveel rennertjes van Knesselare in competitie actief bij miniemen en aspiranten:

  • 12 jarigen: Warre Lambrecht 32–ste ( Bergeland) na kettingproblemen in de start
  • 13 jarigen: Robbe Van Canneyt 17-de (Zandekens)
  • 14 jarige meisjes: winnaar Auke De Buysser uit Langendonk
  • 14 jarigen: Siebe Van Canneyt 2-de (Zandekens) na een beresterke wedstrijd en winst van zijn teamgenoot Fabrice Lefevre uit Aalter.

(*bij de miniemen max. 35 en de aspiranten respectievelijk 40 – 50 en 60 deelnemers).

HIERONDER PRENTENBAKJE VAN DIT EVENEMENT

Fredy Tanghe

Toemaatje: De Planckaerts

Zeker het vermelden waard: de familie Planckaert blijft op wielen draaien, nu Mageno Timmerman en Devon Planckaert in de voetsporen van hun grootvader Eddy Planckaert een tijdje geleden een wielercontract tekenden. De familie was zondag dan ook naar Knesselare afgezakt.

Devon Planckaert, de zoon van Francesco en Magali, is momenteel nog geblesseerd, maar Mageno Timmerman, het zoontje van Christopher en Stephanie, was op de afspraak in Eentveld. Hij reed zondag zijn tweede koers. “Vandaag mijn tweede koers ooit gereden in het dorp van mijn overgrootvader, 8ste plaats”, schreef Mageno op Instagram. “Proficiat aan Thibaut Van Damme met je overwinning. En merci aan de luidste en beste supporters ever”, aldus de jongen.

’t Es weere koers’ (op kermiszondag 4 juli)

Zondag 4 juli Koers, kermiszondag te Knesselare weer Parochianenkoers, met Open Koers (Speedreeks), Retrokoers en uiteraard de Parochianenreeks voor eeuwige roem.

Ook op de dinsdag van de kermis 6 juli is er koers in Knesselare voor elite zonder contract  en beloften 19-22 jaar (momenteel 326 renners vooringeschreven, maar maximum 175 mogen deelnemen). Inschrijvingen Willem Tell, omloop: start en aankomst Aalterseweg, 12 ronden van 8,7 kilometer in tegenwijzerzin via Aalterseweg, Veldstraat, Plaats, Kloosterstraat, Kwadamstraat, Hellestraat dwarsen, Kwadamstraat, Langendonk, Hoekestraat, Leieberm, Buntelare, Stekelhoek, Aalterseweg.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s