Waarom politiemannen hier uit een helikopter sprongen? Bloot in Den Dries

 

Het ziet er naar uit dat we een aantal “hete” dagen moeten doorstaan. Een mens kiest al eens de kortste weg naar verfrissing. Al in het gezegende jaar des Heren 1966 vonden blootgrage mensen dat het ook in Knesselare tijd was voor het grote werk. Een beetje Temptation Camp “daarbij die molen”. Misschien een ideetje voor blotebuikenscholieren om voor het grote werk op school te gaan?

In de afgelegen wijk Den Dries vonden ze mekaar achter struiken, bomen en rietmatten. En het dorp was er niet gerust in. 1966, da’s in de historiek van de naturisten behoorlijk vroeg, zullen ze vandaag zelfs in Bredene denken.

Geen haan die vandaag nog naar een velletje bloot kraait. Maar toen moesten de pakkemannen – brigades uit drie omliggende steden zelfs – alles uit de kast halen om hier de zedigheid aan te scherpen. Tot een sprong uit een helikopter toe …

Dat is althans wat we lezen in een krantenknipsel uit het dagblad Het Volk, gedateerd “augustus 1966”. Hieronder het licht pikante berichtje, opgesteld in de stijl van toen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s