VK Knesselare schakelt tandje bij

 

Corona was geen geschenk voor het amateurvoetbal, maar VK Knesselare zet door. Er zijn zelfs uitbreidingen op komst. Luc De Muynck ging voor Knesselaars Nieuws eens op zoek naar meer info over de plannen van het Knesselaars voetbal. VK wil uitpakken met een ploeg in derde én in vierde en met een volledige lijn jeugdploegen.

Corona hakte stevig in op de voetbalsport: de competitie werd onderbroken, de kantines moesten dicht, sponsors haakten af. Activiteiten organiseren en inkomsten genereren werd een probleem. Bovendien besloot de regering de vergoeding voor trainers, spelers en vrijwilligers fiscaal minder aantrekkelijk te maken. Tenslotte was er de definitieve stopzetting van het seizoen 2020-2021. Enkel de jeugdploegen zullen nog gedeeltelijk verder mogen voetballen.

Veel clubs denken aan afhaken of fusioneren. Geen mooi vooruitzicht , maar niets van dit alles bij VK. Vanuit het Flabbaert-sportcomplex komen alleen maar positieve geluiden. Voorzitter Jean-Pierre Buyle en zijn bestuursteam zijn heel strijdvaardig over het voortbestaan van de club. Meer zelfs, er zijn uitbreidingen op komst!

 

Jean-Pierre Buyle

Tweede team

In Het Laatste Nieuws verklaarde de voorzitter al dat VK volgend seizoen een nieuwe look zal krijgen. Tijdens de onderhandelingen voor 2021-22 ondervond hij dat veel spelers wat blij waren dat zij voor VK konden spelen. Dat was ooit anders. Het bestuur focuste op het aantrekken van jonge spelers die het in hogere reeksen net niet tot een vaste waarde konden schoppen. Er werden heel wat spelers aangetrokken en dat heeft ook gevolgen voor de structuur van de club.

Daarom besloot het bestuur naast de eerste ploeg in derde provinciale ook een ploeg in vierde provinciale in te schrijven. Met daar bovenop ook nog een ploeg U21. De voorzitter is van oordeel dat de sterke lichting beloften die nu al aanwezig is meer kan bijleren in derde of vierde provinciale dan in hun reeks waar ze week na week met duidelijke cijfers wonnen.

Het  wordt dus een zware klus voor trainer Frank De Clerck en hulptrainer Nico Van Loo om dat organisatorisch in elkaar te boksen. En ook keepertrainer Jerry Van Vooren zal wel zijn handen vol hebben met de doelmannen voor drie ploegen. Maar “bij het begin van het seizoen start iedereen op gelijke voet. Week per week zal er beslist worden wie in welke ploeg moet spelen”, vernemen we daar. Tussen al dat jong geweld lopen er gelukkig nog een paar ervaren spelers om de ploegen te schragen.                                              

Frank de Clerck (trainer)

Een extra seniorploeg betekent meer omkadering, meer premies? … “We zullen proberen alle wedstrijden van jeugd tot eerste elftallen in één weekend te clusteren zodat de vrijwilligers niet elke week op post moeten zijn … en wat het financieel aspect betreft: Zaffelare B heeft bewezen dat een club ook kan presteren als je bij manier van spreken voor een boterham en enkele bierbonnetjes speelt. Wij gaan bewijzen dat dit hier ook kan!”

Corona

Over de invloed van de coronamaatregelen is de voorzitter al bij al nog tamelijk positief en strijdvaardig, al is de sluiting van de kantine een knip in de inkomsten. Events en festiviteiten waren er ook al niet. “Gelukkig bleven de sponsors trouw waarvoor de ganse VK-aanhang hen uiterst dankbaar is. En van zodra het kan zullen de sponsors extra in de schijnwerpers geplaatst worden”.

De stopzetting van de competitie was volgens Buyle noodzakelijk, maar de beslissing bleef veel te lang uit. Trainen en spelen was totaal onverantwoord terwijl het virus circuleert.

Een gokje bij Bella

In zo’n situatie zoek je dan alternatieven, natuurlijk. Om de clubkas toch een beetje te spijzen organiseert VK op zondag 23 mei een editie van het gekende gokspelletje “Schijt je rijk“, waarbij de supporters één of meerdere vierkante meters van het terrein kunnen kopen aan 2 euro per vak. Wanneer de koe haar behoefte doet in jouw vak win je niet minder dan 500 euro. De vakken die het bekakte vak omringen krijgen ook nog 50 euro als troostprijs. Inschrijven kan via de website van de club.

De gevolgen van de epidemie waren ook groot bij de jeugd. U15 en U17 moesten stoppen met spelen en trainen. Maar via een Whatsappgroep per team probeerden hun trainers de spelers te motiveren met fysieke en technische uitdagingen. Met de nieuwe maatregelen mag er weer getraind worden met bubbels van tien. De andere reeksen mochten blijven trainen. Enkel wanneer de scholen gesloten waren werden ook de trainingen afgelast.

Voor de rest van het seizoen worden trainingen en oefenwedstrijdjes voorzien, rekening houdend met de geldende maatregelen. Maar dit moet maand per maand herbekeken worden omwille van de wisselende maatregelen. Er zijn wel plannen om het “seizoen” langer te laten duren , liefst tot eind schooljaar. Dit zal eveneens afhangen van de evolutie van het virus én de beschikbaarheid van de terreinen.

Jeugd

Deborah Verkamer

VK wil dus ook inzetten op de jongeren. De jeugdwerking kan rekenen op een sterke groep. Deborah Verkamer, ontegensprekelijk de motor van de huidige jeugdwerking, wordt bijgestaan door Davy Lammertyn, Hedeli Sassi en Wouter Dobbelaere, die elk een specifieke taak hebben binnen de jeugdcel van VK. Voor volgend seizoen wordt een volledige lijn aan jeugdploegen verwacht, van U6 tot U21. Enkel de U9 zijn nog een vraagteken. Toch is het nog afwachten wat de impact van corona zal zijn op de sportieve ingesteldheid van kinderen en jongeren.

Er komt een initiatie voor kinderen/jongeren in mei en een VK-stage van 2 tot 6 augustus. VK zoekt hiervoor nog gemotiveerde jeugdtrainers . Kandidaten kunnen zich melden bij de jeugdcel

Luc De Muynck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s