Veertig jaar lopen in het Drongengoed

Er zijn zo van die stille vermaken waar een beetje afzien de regel is. En gezelligheid de inspanning compenseert. De Drongengoedlopers zijn zo een groep. Al enkele decennia lang.

Het was André Ornelis die hier veertig jaar geleden begon met een campagne om meer te bewegen. Dat kwam toen overgewaaid uit Amerika. De toen opgerichte Drongengoedlopers bestaan nog. Toen Ornelis trainer werd en minder tijd had namen anderen dat initiatief over, en het “loopt” nog altijd.

Van driehonderd lopers/trimmers is vandaag geen sprake meer. En om verschillende redenen liepen de wegen uiteen.

Maar een stevige kern houdt vol. De Drongengoedlopers lopen op zondagvoormiddag tussen 9 en 11 uur. Ze verzamelen aan de Drongengoedhoeve.

“We zijn altijd met zo’n 20-25 man(nen en vrouwen), maar hebben voor de rest geen vaste structuur, geen bestuur, geen geld”, horen we in de groep. Gezonde chaos dus, waarin iedereen welkom is.

Als extraatje organiseren de Drongengoedlopers nog hun “langste woensdag” (op de klaarste woensdag van het jaar) en een reisje naar de Ardennen.

Kilometers malen is er altijd bij. Een glas trouwens ook. En na veertig jaar afzien mag dat wel eens iets bijzonders zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s