Linde dan toch groen raadslid voor Knesselare

 

Linde Van Wonterghem, die een handvol stemmen tekort had om voor Groen in de gemeenteraad te zetelen, wordt dan toch raadslid. De Aalterse Sarah Verniers doet afstand van haar mandaat.

De top zes van de lijst bestond voor de helft uit kandidaten uit Aalter en de helft uit Knesselare. Linde Van Wonterghem stond op vier. Zij is de 20-jarige dochter van Knesselaars Peter Van Wonterghem, tot eind vorig jaar raadslid in Knesselare. Peter stond zelf ook op plaats 27 om de lijst te duwen.

Groen behaalde 21 procent van de stemmen (een status-quo in vergelijking met 2012). Bij nader toezien bleek dat de score in Aalter (20,7 procent) gelijk liep met die in Aalter (20,6 procent). Maar Groen had hiermee zes verkozenen en daarmee een van de grootste gemeentelijke fracties van Groen in Vlaanderen.

Toch was Groen Knesselare niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd. Dat waren wel vijf verkozenen uit Aalter en ééntje uit Ursel (Ann Depoorter 617 stemmen). Knesselaarse kiezers hebben stevig voor eigen kandidaten gestemd, maar optornen tegen het veel grotere Aalter was voor Knesselaarse kandidaten niet evident.

Roland Bonami (7de in de ranking met 560 stemmen) en Linde Van Wonterghem (achtste in de ranking met 559 stemmen) raakten net niet verkozen (respectievelijk 14 en 15 stemmen te kort).

Linde werd wel eerste opvolger, omdat ze het hoogst stond op de lijst. Nu blijkt dat Sarah Verniers, al gemeenteraadslid in de vorige legislatuur en met 587 stemmen herkozen,  past voor de gemeenteraad en vertegenwoordiger van Groen wordt in het OCMW.

Linde Van Wonterghem (20) legt de eed af op de komende gemeenteraad op 11 februari. Ze maakt haar debuut als jongste gemeenteraadslid. Ze is studente Webdesign aan Howest, en zal dus nu haar studies combineren met een politiek mandaat.

bibliografie Aalter