Knesselare speelt mee in nieuw blad Erfgoed Aalter

 

Erfgoed Aalter is een feit. Na 41 jaar transformeert de Heemkundige Kring Arthur Verhoustraete Aalter tot een nieuwe erfgoedvereniging. Een nieuwe benadering en een nieuwe formule drongen zich al een tijdje op. De fusie van Aalter met Knesselare en Ursel was als het ware een vliegwiel.

De medewerkers van Erfgoed Aalter (Foto Paul Verhoestraete) op hun eerste bijeenkomst in De Litanie

De acht woonkernen van de nieuwe fusiegemeente (Aalter, Aalter-Brug, Bellem, Knesselare, Lotenhulle, Poeke, St.-Maria-Aalter en Ursel) hebben hun eigen geschiedenis en hun eigen verleden.

Erfgoed Aalter publiceert viermaal per jaar een tijdschrift van ruim dertig bladzijden, met leesbare verhalen, foto’s, meer diepgaande artikels. Een redactieraad zorgt er voor dat iedere deelgemeente telkens aan bod komt.

KnesselaarsNieuws zal dus viermaal per jaar een bijdrage leveren, maar blijft te gepasten tijde natuurlijk actief op het veel bredere territorium van ons dorp.

“In het onlangs gepubliceerde eerste nummer spreken de auteurs over gebouwen (De Litanie in Knesselare, zie elders op deze blog) maar ook over mensen (burgemeester Schacht uit Lotenhulle) en gebeurtenissen (vechtpartij in St.-Maria-Aalter). Wij gaan zingen (met een lied uit Ursel) en op speurtocht in Aalter (naar aanleiding van een literaire beststeller over de Tweede Wereldoorlog)”, aldus voorzitter Peter Laroy.

In de vaste rubrieken is er aandacht voor ons onvolprezen dialect, voor een op het eerste gezicht onbekend voorwerp, voor prenten en foto’s.

Een abonnement voor een jaargang van Erfgoed Aalter, tijdschrift voor heemkunde en geschiedenis, kost 15 euro. U wordt abonnee door dat bedrag te storten op rekeningnummer BE02 4426 5943 6140 van Erfgoed Aalter (Bic: KREDBEBB). Nieuws van de vereniging kunt u volgen op de nieuwe site http://www.erfgoedaalter.be en op de Facebookpagina. Even surfen naar deze bronnen, efkes inschrijven en u bent direct mee.

Het nieuwe tijdschrift werd onlangs voorgesteld in De Litanie. Meer hierover leest u hier