Jens naar Olympische spelen?

Mag er volgend jaar voor het eerst een Knesselaarse kortebaanschaatser naar de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang? Hoe liggen de kaarten voor de 21-jarige shorttracker Jens Almey? In Boedapest, op de eerste van vier wereldbekerwedstrijden haalde de Knesselaarse snelschaatser vorige week de halve finale. Vorige week deed hij in het Nederlandse Dordrecht hetzelfde. Maar in de derde en laatste reeks van de halve finales ging hij als zevende en laatste over de finish.

Begin vorige week toonde Jens zich optimistisch: “Het loopt momenteel naar wens, maar ook bij de concurrentie merk je dat ze duidelijk beter voor de dag komen. In het jaar voor de Spelen is dit natuurlijk niet meer dan normaal. Momenteel is de top in het shorttrack zeer breed”, zei Jens.

De Belgische shorttracktopper mikt vooral op een olympisch ticket op de 1.500 meter, zijn favoriete afstand. “Wie ons land zal vertegenwoordigen, wordt later door het BOIC beslist… Ik heb het gevoel dat de olympische droom dichterbij komt”, aldus Almey. Op de komende wereldbekerwedstrijden ambieert hij de top 26 op de 1.000 en 1.500 meter. Na twee wereldbekerwedstrijden is Almey de best Belg: 24ste. Het wordt dus uitkijken naar wat volgende maande nog volgt in Sjanghai en Seoul.

Aflossing

Naast de individuele wedstrijden maakt Jens ook deel uit van het aflossingsteam voor de vijf kilometer bij de mannen. De Belgische ploeg kon zich niet plaatsen voor de A-finale.

Na Sjanghai (9-12 november) en Seoul (16-19 november) wordt een klassement opgemaakt. De eerste acht landen plaatsen zich voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Na Boedapest en Dordrecht staat België negende.

Gespreksavond over Knesselaarse topwielrenners

Voor de sportliefhebbers meegeven: dinsdag ‘Koersen rond de tafel’ in het gemeentehuis. Johan Gussé gaat er in gesprek met burgemeester en tevens met de ex-wielerprofs Erné De Blaere en Hans De Clercq en met de jonge Bjorg Lambrecht (sterkste Belg op WK Beloften in Bergen). Helaas zijn de 150 kaarten uitverkocht.