Wederopbouw VK Knesselare ziet er behoorlijk uit

Blijft VK Knesselare overeind en in derde provinciale? Halfweg de competitie lijkt dat “in de sacoche”. Luc De Muynck maakt voor Knesselaarsnieuws een “stand van zaken”. In de loop van volgend jaar verschijnen tientallen foto’s en een historiek van het voetbal in Knesselare op KnesselaarsNieuws.

harop-eerste-ploegSpelers eerste ploeg: Eerste rij: Lennert Van De Walle – Cédric Van De Geuchte – Jonas Godderis – Gianni De Laere – Corneel Verplancke – Kenzo Van De Walle – Thomas Van Bouchaute – David Covemaeker Rechtstaand: afgevaardigde Ivan Martlé, trainer Danny De Baets – Dylan Hautekeete – Kokur Mumin – Michaël Timmerman – Nathan De Meyer – Seppe Deprez – Jens Lambrecht – Pepijn Mortier – Hatem Sassi – afgevaardigde Marc Vervinck.

 

Hoe zou het met het Knesselaars voetbal zijn? De ploeg kan zich in en om het winterkeerpunt in de eerste helft van het klassement werken. Ver van degradatiegevaar. Na een goede start van het seizoen ging het wat minder, maar na drie opeenvolgende nederlagen haalde Harop sterk uit tegen Excelsior Balgerhoeke (6-1 winst). Zondag 18 december volgt een belangrijke derby bij Daring Maria-Aalter. Luc De Muynck, de verdienstelijkste speler/trainer uit de clubgeschiedenis,zet een en ander op een rij:

“Vorig seizoen eindigde het eerste elftal van VK Knesselare op de 5de plaats in 3de provinciale. Het seizoenseinde verliep nogal tumultueus, wat leidde tot het ontslag van voorzitter Karim Zidane en het vertrek van de voltallige eerste ploeg. Onder de leiding van de nieuwe voorzitter Jean-Pierre Buyle werd een nieuwe bestuursploeg samengesteld en ook het jeugdbestuur kreeg een nieuw elan.

Voor de eerste ploeg en de beloften werd resoluut gekozen voor de jeugd: de oudste speler van de kern is 27 jaar, de jongste 17! De kern werd samengesteld met spelers uit de eigen jeugd of spelers met een Knesselaars verleden, aangevuld met nog enkele jongere spelers die in andere clubs werden gedwarsboomd door ervaren, oudere spelers. Met trainer Danny De Baets kregen de Knesselaarse voetballers een trainer die bijzonder goed overweg kan met zo’n jonge groep.

Danny De Baets speelde in de provinciale jeugdreeksen van KFC Eeklo, tien jaar in de eerste ploeg van VV Zomergem (3de provinciale) en trainde voordien hogere jeugdreeksen bij VV Zomergem, SK Lovendegem en KVE Aalter én de eerste ploeg van Aalter (eerste provinciale).

De start van het seizoen was veelbelovend met zeges tegen ploegen die resoluut voor de titel gingen. Vooral de overwinningen tegen Watervliet en Ursel deden deugd. Even zat VK een beetje in een dipje, maar het elftal klimt na een 6-1 vorige week tegen Balgerhoeke en een 0-1 winst in Maria-Aalter net voor de winterstop vlot hogerop in de middenmoot. Geen sprake meer van een degradatie. En precies dat was toch wat sommige criticasters hadden verwacht.

De beloften

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het jeugdbestuur werd uitgebreid en zorgt ervoor dat alle jeugdspelers, zonder druk, hun sport in competitieverband kunnen uitoefenen. De jeugdtrainers worden goed begeleid en krijgen de kans om de trainerscursus te volgen. Voor een drietal reeksen was er een spelerstekort, maar dit werd opgelost door samen te werken met Sint-Joris Sportief en Hoger Op Oedelem. Alle andere leeftijdscategorieën kunnen zelfstandig hun competitie afwerken.

multimove-5809En voor de allerkleinsten is er op woensdagnamiddag MULTIMOVE o.l.v. Deborah Verkamer en de jeugdtrainers.

De wederopbouw van de club is zeker en vast in goede handen, maar het zou goed zijn mocht het team nog wat nieuwe medewerkers vinden. Wie zich geroepen voelt om een handje toe te steken is altijd welkom!”.

Meer info: http://www.vkknesselare.be