UrselinZicht pakt uit met fotowedstrijd en Scheeve 7-prijs

 

Een berichtje over Ursel. Erfgoed en cultuur dicht bij de lokale gemeenschap. Het bewonersplatform UrselinZicht (UiZ) wil de sociale communicatie in Ursel verbeteren en  stimuleren. In “normale” tijden gebeurt dat onder meer met de jaarlijkse pastorijfeesten en de grote nieuwjaarsreceptie. In coronatijd pakt UiZ uit met twee alternatieven: een gratis fotowedstrijd en de verkiezingen van de verdienstelijkste Urselnaar van 2020.

Met een fotowedstrijd wil UrselinZicht een speciale editie maken van de dorpskrant URSEL BOVENAL. Geen gazet zoals gebruikelijk, maar een Fotojaarboek. De resultaten zullen gebundeld worden in een fotoboek dat zal verdeeld worden in januari 2021 en in elk Ursels menoage zal worden afgegeven.

“Er zijn twee categorieën: Ursel 2020 en Ursel van toen. Dit is een initiatief door en voor Ursel met gratis deelname en prijzen (600 euro) die uitsluitend bestaan uit Ursel-bonnen, bij de Urselse middenstand te gebruiken”, aldus Marc D’hooge.

Deelnemen is gratis. Alle Urselnaren krijgen nog een folder in de bus met meer info over practica en over het wedstrijdreglement. Foto’s tot 21 november 2020 sturen naar naar fotowedstrijd_ursel@outlook.be met vermelding naam, adres en geboortedatum. De categorie Ursel van toen mikt op originele of ingescande foto’s of filmrolletjes (fotonegatief). Die kunnen worden binnengebracht bij Piet Lips (Urseldorp 17), Marc D’hooge (Urseldorp 34) en Ronny D’hooge (Urselseweg 214). Ook laten ophalen of bij je thuis laat inscannen is een optie. In dit geval bellen naar Marc D’hooge (0488 87 91 64).

De SCHEEVE 7 prijs is een onderscheiding voor “de meest verdienstelijke Urselnaar van 2020”. Dat gebeurt via een stemformulier dat in alle gezinnen belandt en uiterlijk tegen 10 december moet worden ingediend. Deelnemers duiden drie kandidaten aan.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s