Recyclagepark Knesselare blijft (voorlopig) dicht

 

Het Groencomposteringspark Aalter-centrum gaat vanaf dinsdag 7 april weer open, maar de recyclageparken blijven voorlopig dicht. Naar Aalter met ons groen. Hoe lang nog?Het kan anders kunnen lopen, met behoud van beperkte opties in Knesselare, maar Aalter geeft er – voorlopig – nog altijd de voorkeur aan om de (gedeeltelijke) heropening van het Knesselaarse recyclagepark uit te stellen.

Het groencomposteringspark in de Durmelaan opent wel opnieuw de deuren vanaf dinsdag 7 april 2020, maar dit onder strikte voorwaarden.
De recyclageparken in Aalter-centrum en Knesselare en de groeninzameling in Ursel blijven voorlopig dicht. Dat is een zinvolle beslissing.
“Het groencomposteringspark kan worden geopend omdat er veilig groenafval afgeleverd kan worden met een minimum aan contact met het personeel”, luidt het nog. Dat was in Knesselare niet anders geweest. Misschien kan in de toekomst een tussenoplossing worden gezocht: recyclagepark in Knesselare alleen openstellen voor groenafval, aan de voorwaarden die hieronder ook voor Aalter gelden. Het is nooit te laat om te spreiden…

Om risico’s te vermijden, zijn volgende veiligheidsmaatregelen van kracht:

  • Er worden maximum 4 auto’s toegelaten in het park.
  • Andere auto’s wachten voor de slagboom, waar een medewerker zal staan om de bezoeken te sturen. Wacht op een teken om binnen te rijden.
  • Blijf bij het aanschuiven in het voertuig. Slechts één persoon mag uitstappen bij het lossen. Andere passagiers blijven zitten.
  • Houd minimum 1,5 meter afstand van de medewerkers en andere bezoekers.
  • Er zullen afgeschermde rijstroken zijn, zodat er vlot gelost kan worden met meerdere auto’s. Volg hierbij de aanwijzingen van de parkwachters!

Wat je wel en niet mag aanbieden in het park, lees je op www.aalter.be/groencomposteringspark.

Je mag ook compost meenemen uit het park. Dit kan in zeer veilige omstandigheden en is ideaal om in de lente te gebruiken.

Hiernaast een wegwijzer voor Knesselaarse klanten … (geen overbodige luxe, want aan een goeie bewegwijzering is nog een beetje werk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s