Tim David noodgedwongen van theater naar muziekfilm (vanavond, 4 april te bekijken)

 

Vanaf zaterdag 4 april 20 uur kunnen we online kijken naar onze acteur Tim David. Een alternatief voor de theatervoorstellingen die op dit moment hadden moeten doorgaan. In coronatijd liep het evenwel anders. Hieronder de link.

Normaal speelde de uit Knesselare afkomstige Tim David (zoon van Jean-Pierre David en Mia Van den Kerchove) mee in de Heimat trilogie, een project samen met zijn collega’s van De Nwe Tijd. De voorstellingen waren voorzien voor 1, 2 en 4 april, maar zijn afgelast vanwege de maatregelen betreffende het coronavirus.

Tim David legt uit: “Deze week zou de Heimat Trilogie in première gaan. Door het om zich heen grijpende coronavirus gaat dat helaas niet door. Na een vergadering over wat we dan wel konden doen, besloten we al snel dat we van het requiem uit deel twee een aparte muziekfilm zouden maken.

De huiscomponist van de groep, Harald Austbø, zorgde ervoor dat de muziek die normaal live zou worden gespeeld konden worden herwerkt. Hij maakte samen met de editor die ook Heimat 2 had geëdit een nieuwe muziekfilm van 55 minuten.

In die film reizen we naar Groenland om daar op een smeltende gletsjer de laatste noten van het requiem te spelen. Onderweg namen we de andere delen van het requiem op met lokale koren, terwijl we vanuit Antwerpen ondersteund werden door het befaamde Octopus Ensemble.

Zaterdag 4 april, om 20 uur, het moment dat de Vlaamse première van For the world as we Know it eigenlijk had moeten plaatshebben, komt de film hier online te staan:  https://vimeo.com/denwetijd

“Ga lekker zitten, met een koptelefoon of mooi geluid en geniet van de reis en de muziek. We zien jullie snel terug, live in de theaterzalen”, besluit Tim.

Een trailer als voorproefje: KLIK HIER

P.S. Het requiem zal ook op spotify, soundcloud en iTunes verschijnen. Mochten er mensen geïnteresseerd zijn en dit requiem op cd of plaat willen toegestuurd krijgen, kan dat via een berichtje naar info@denwetijd.be

Meer info: .https://denwetijd.be/voorstellingen/heimat-trilogie/

  • Dit stuk gaat over wat er verloren gaat als je je wereld te klein maakt, maar ook over wat er op het spel staat als je hem niet groot genoeg maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s