Vreselijke geschiedenis, genoteerd door Alfons Ryserhove (1991)

 

Geen mens in Knesselare kon vertellen zoals de vroegere onderwijzer en inspecteur Alfons Ryserhove. In “De vreselijke geschiedenis van Torre Borre en Fiel Brandt” verrijkt hij het oude verhaal van de twee bolders met historische weetjes en een ludieke anekdotiek rond de festiviteiten in Westvoorde in 1991. Met Theo en Johan in een hoofdrol. Omdat we met Knesselaars Nieuws ook zoveel mogelijk willen bewaren van het “erfgoed” van Knesselare hieronder de tekst zoals die verscheen in het bij ons toch weinig gelezen blad Bos- en Beverveld (Beernem). We geven de tekst hier integraal, ook is de kwaliteit van de kopies/beelden niet prima. Alvast eens het lezen waard.

 

Victor Wittevrongel, tweede van links (voor meester Albert Casneuf) bij de bevrijding van Knesselare op 12 september 1944

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s