Neerkijken op Knesselare. Twee vluchten over het dorp.

Drones in het Drongengoed? Er hangen er nu al regelmatig in de lucht. En ze maken ongeziene beelden, in alle richtingen, zoemend in de hoogte. Rond de kerktoren bij voorbeeld. Vroeger moest men hiervoor nogal roekeloos zijn.

Hieronder een dubbele prentenbak, gevuld met laatzomerse luchtfoto’s, genomen met een drone. We combineren die prentenbak met een pakketje mooie beelden van zo’n vijftig jaar geleden. Die laatste nam Edgard Van de Casteele, nadat hij – zoals toen wel vaker gebeurde – hoog in kerktoren klom. De bouw van het Knesselaarse gemeentehuis moest toen nog worden afgerond. De beelden werden genomen door de hoge luiken van de kerk.

We twijfelen er niet aan dat jullie de overgang van oud naar nieuw vlotjes zullen vinden, hieronder in de fotoreeks, en straks bij de kanteling van het jaar.

De prenten illustreren de grote veranderingen op een halve eeuw tijd. Een dorp dat met moeite duizend inwoners meer telt dan toen, maar waar de ruimte behoorlijk krimpt, naarmate de welvaart stijgt. Prettige eindejaarsdagen. Omdat een beetje puzzelen best plezant kan zijn, laten we u zelf wat zoeken. In wijzerzin. Het kerktorenbeeld scheidt oud en recent. En de kwaliteit allicht ook, want de oudere serie is gemaakt aan de hand van dia’s.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s