Er is iets “te doen” in Knesselare!

In deze rubriek besteden we graag aandacht aan de culturele activiteiten van onze verenigingen. Op een rijtje voor u de beknopte jaarprogramma’s van de muziekvereniging, de Rederijkers, Markant, Femma en Neos die ons werden bezorgd.rederijkersDe Rederijkers  programmeren dit jaar in hun vaste stek De Swaene Luckas Vander Taelen (ex-Groen, over ‘Brusselse toestanden’, 14 februari), Marcia De Wachter (directeur-schatbewaarder Nationale Bank over ‘Economisch herstel’, 14 maart), professor Dirk Ryckbosch (fysicus U Gent, over ‘Van alchemisten tot het Higgs-deeltje’, 9 mei), imam Khalid Benhaddou (voorzitter platform Vlaamse Imams, over “Islam in Europa: bedreiging of verrijking?”, Jens Almey en Bjorg Lambrecht (Knesselaarse sporttalenten shorttrack en wielrennen, 10 oktober), en Rik Cuypers van Ollavina (wijndegustatie, 14 nov.).

Op 31 maart, 1, 7 en 8 april spelen de Rederijkers ‘Van meiskes en jongens’, een tragikomedie van Arne Sierens. Let op: voor het eerst wordt toneel gespeeld in het auditorium van het gemeentehuis van Aalter. Meer info hierover later op deze site. Meer info: surf naar www.rederijkers.be

 

knesselare_195_130Markant werkt met een programma per schooljaar. Kennismakingsvergadering en nieuwjaarsreceptie op donderdag 26 januari in De Swaene. Markant vroeg voor februari voor haar jaarlijkse wandeling door Knesselare Dorp Johan Gussé (21 feb.), de Knesselaarse professor Steven Van Belleghem (‘De digitale wereld’, 23 maart) en Karin Meulebroeck (‘Wijzer van stress’, 27 april). De vereniging gaat ook fietsen in Het Leen (Arboretum, 17 mei), en wandelen in Gent  (‘Turkije aan de Leie’, 7 juni). Ook Markant is actief in De Swaene. Meer info: www.markantvzw.be/knesselare

 

indexNeos ontvangt – ook al in De Swaene – Mia barones Doornaert (journaliste De Standaard, ‘De Arabische Lente’, 2 febr.), acteur en conferencier Erik Burke (‘Lastige mensen en hoe ze te overleven’), de presentatrice en schrijfster Sabine De Vos (‘Traliemama’s, 6 april), journalist en acteur Manu Adriaens (‘De Watersky’s van Pastoor Munte’, 1 juni), journaliste en auteur Krista Bracke (‘Mijn leven op stelten’, 5 okt.) en auteur en historicus Pieter Boussemaere (‘Eerste hulp bij klimaatverwarring’).

De vereniging gaat op uitstap naar Vorst Nationaal (Beethoven, 8 jan.), naar CC De Wiek in Zele (Delicatissimo, De Frivole Framboos, 17 maart), naar Kinepolis Gent (Opera in de cinema, Richard Strauss, 25 mei), Beernem ( ‘De wekelijkse ommegang in het spoor van madame Lippens’ door Luc Van Paemele (5 juli). Neos gaat ook wandelen in Zomergem (14 juli), en plant een trip samen met FEMMA (4 maart). Meer info: www.neosvzw.be/page?page=knesselare of facebook ‘Markant Knesselare’

affiche-15-januari-met-datumDe Muziekvereniging Willen is Kunnen opent het jaar met een ontbijtconcertje van de jongerengroep WIKit op zondag 15 januari. Vanaf 9u30 staan de ontbijttafels klaar in de feestzaal in de Kloosterstraat. WIKit brengt tweemaal een kwartier livemuziek (10u en 10u45). Inschrijven vooraf en uiterlijk op dinsdag 10 januari is wel absoluut nodig (6 euro per persoon) via overschrijving van het passende bedrag op het rekeningnummer BE69 7506 1501 0878.

Nu al te vermelden: Lenteconcert van de fanfare op 29 april met als thema “De Zee” en gastvedette Jo Lemaire. Meer info: surf naar www.willeniskunnen.be

 

 

 

Femma is de (vrouwen)vereniging met de drukste activiteitenagenda: voor meer info over hobbynamiddagen, infosessies, daguitstappen, cursussen: zie de illustratie of surf naar www.femma.be/nl/groep/knesselare

?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeenteraad

Op wwoensdag 11 januari 2017 komt de gemeenteraad bijeen om 20.00 uur. Iedereen welkom, zeker voor punt 1: spreekrecht burgers. Democratie voorop, of toch niet zo’n boeiend voorafje? Voorts op de agenda: Ocmw budget 2017 en meerjarenplan 2014-2019 (wijziging, goedkeuring). Komt ook ter sprake: de saneringsbijdrage en vergoeding eigen waterwinners (aanpassing, goedkeuring), de Wagemaekersstroom (budget werken 2017, goedkeuring). Niet meteen een agenda om veel volk te lokken vrezen we.