De geknipte week

erik-cd-001Volkszanger Erik Wille (70) uit Aalter brengt met een nieuwe cd de volksliederen van wijlen Tamboer uit Eeklo weer tot leven. Het album ‘Erik Wille zingt Tamboer’ werd op vrijdag 21 oktober voorgesteld in het auditorium van het gemeentehuis van Aalter.
Erik had voor de gelegenheid naast zijn begeleider ook nog een aantal andere muzikanten mee uitgenodigd. Hij staat sinds het begin van de jaren 1970 op de planken of op de straatstenen te zingen. Precies twintig jaar geleden maakte hij met Groep Erik Wille een eerste cd, met toen zeven nummers van Lionel Bauwens, alias Tamboer, de ongekroonde keizer van de marktzangers. Hij maakte meer dan duizend liedjes, waarvan Erik er nu vijftien op zijn nieuwe cd heeft ingezongen.
“Tamboer, of in het echte leven Lionel Bauwens, is een echte legende”, zegt Erik Wille in De Zondag. “Hij overleed al in 1974, maar zijn marktliederen zijn echt cultureel erfgoed. Vroeger trokken de marktzangers letterlijk naar de markt om daar het nieuws ‘te zingen’ voor de mensen. In die tijd waren er nog geen kranten en was er geen radio.”
Alle info over Erik Wille en zijn vele marktzangprojecten: zie de webstek van Erik: klik hier: http://marktzanger-erikwille.be/fotoalbum

 

De bestuursploeg van Neos. Onderaan vlnr: Elisabeth Raemael, Francine Coryn, Nicole Banckaert en Lutgarde Stock. Boven: Linda Willems, Christianne Matthijs, Angela De Meulenaere, Marie-Paul De Muyt, Lea Andries en Linda Gussé.

Neos of Netwerk van Ondernemende senioren is twintig jaar geleden ontstaan uit de vroegere vereniging van middenstandssenioren CRM (Club van Rustende Middengroepen), uit de toenmalige NCMW (nu Unizo) en CMBV (nu Markant). De Knesselaarse afdeling CRM werd gesticht door onder meer Jozef en Wilfried Arnaut, Gerard Caboor en zijn vrouw Flora Roose en André Poelman, de eerste voorzitter. Hij werd opgevolgd door Lea Andries, die op haar beurt werd opgevolgd door Francine Coryn. De vereniging vierde de twintigste verjaardag in De Swaene.

 

 

Voorzitster Francine Coryn valt de taart aan

Politie waarschuwt voor computervirus

De politiezone Aalter-Knesselare plaatste op 17 oktober een bericht op haar website over het recent opduiken van diverse klachten over computersabotage, voorlopig bij bedrijven, maar straks misschien ook bij particulieren. De criminelen maken daartoe gebruik van een e-mail die ogenschijnlijk afkomstig lijkt te zijn van een (Nederlands) transportbedrijf. De politie raadt aan deze hyperlink niet aan te klikken en onmiddellijk aangifte te doen bij de politie, als u die mail opmerkt. Meer details en mogelijke melden van schade: politie@pzaalter-knesselare.be
Knesselare mee met Beernems zwembad?

Het schepencollege van Beernem stelt architectenbureau Abetec uit Dendermonde aan om een voorontwerp van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood op te maken. Tegen 23 december moet er ook een subsidiedossier zijn. Volgens sportschepen Jos Sypré (CD&V) bestaat de kans dat de gemeente ook zal samenwerken met Knesselare en Ruiselede. Het huidige Bloemendalezwembad dateert van 30 september 1972. In het huidige zwembad is de cafetaria slecht georiënteerd en zijn er te weinig bergruimtes. De buitenste wand van de zwemkuip is gebarsten en de polyesterlaag van de binnenwand van het groot bad moeten telkens worden opgelapt. Dat is volgens Sypré niet houdbaar.

“Nooit eerder zoveel voedsel ingezameld”

Vzw De Toevlucht uit Aalter bestrijdt sinds 2004 armoede en sociale uitsluiting. De vereniging helpt ook inwoners van Ruiselede en Knesselare. Naast de vele initiatieven is er elke maand een voedselbedeling gelinkt aan een praatcafé. Volgens De Toevlucht werd nooit eerder zoveel voedsel ingezameld (Het Nieuwsblad, 17 oktober)