Fietsen of stappen naar “het kleine, charmante dorpje Knesselare”

 

Knesselare ligt vrij centraal in de verkoepelende kaart van wandelroutes en fietspaden in het gebied Bulskampveld-Drongengoed en Maldegemveld- Het Leen. Wandelaars en fietsers kunnen via een brochure kennismaken met een deel van het Meetjesland en omgeving. En met het “charmante Knesselare”, zijn landschappen, lokale horeca en streekproducten.

Dit initiatief, uitgewerkt met middelen van provincie Oost-Vlaanderen, is het resultaat van de samenwerking tussen Regionaal Landschap Meetjesland en Toerisme Meetjesland.

De Regionale Landschappen in Vlaanderen (RLM’s) werden opgericht om uitvoering te geven aan het Vlaams Natuurdecreet van 1997. Hoofddoel: via allerhande activiteiten zorg te dragen voor de natuur en voor het landschap in het algemeen, mits ook rekening te houden met de socio-economische belangen van de inwoners. Doel van de kaart: een degelijke toeristisch-recreatieve ontsluiting van dit gebied.

De zes fietsroutes en twee wandelroutes zijn geënt op het bestaande fiets- en wandelknooppuntennetwerk en versterken de relatie tussen de dorpen en het landschap. Ze bieden een mix van weetjes en belevingstips, een overzicht van plekken waar je de tijd kunt nemen voor een hapje of een drankje, goed uitgekiende fiets- en wandelopties, en ze hebben aandacht voor streekproducten, overnachtingsmogelijkheden en het cultuurhistorisch erfgoed.

Knesselare ligt vrij centraal in dit gebied. De bezoeker kan starten vanop verschillende startplaatsen in Aalter, Beernem, Eeklo, Lievegem en Maldegem.

 

 

 

 

 

 

De organisatoren hopen zo ook “de parkeerdruk” in het Drongengoedbos te verkleinen. Voorts mikken ze op het versterken van “de relatie tussen de dorpen en het landschap”, aldus Frederik Van Beveren van Regionaal Landschap Meetjesland in Het Laatste Nieuws.

Hieronder een paar fragmenten uit een fraai overzicht:

Knesselare is een van de startpunten

De Driehoevenroute (21 km)

Knesselare is het startpunt van de Driehoevenroute (21 km). Blikvangers zijn hier het Drongengoed (hoeve en bos) en het Maldegemveld, Burkel, maar ook de Mariagrot, hotels en streekproducten en de vele eet- en drankgelegenheden in Maldegem en Noord-Knesselare

Ook de Cuesta-fietsroute (afstand: ca 30, 60 of 65 km) en de Tweeveldenroute (Bulskampveld en Drongengoed) passeren “door het kleine, charmante dorpje Knesselare“, zo lezen we. De Luchtvaart(wandel)route zal dan weer vooral Ursel gelukkig maken

De routes zijn ook digitaal beschikbaar via http://www.RLM.be: handig voor de GPS. Meer info via deze link: Overzichtskaart Beleef de omgeving van het Drongengoed

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s