Bij de buren: Plas den Tertre op 12 september

 

Na een corona-onderbreking eindelijk weer ruimte voor een frisse combinatie van cultuur en amusement in Ursel. Op zondag 12 september nieuwe editie van Plas den Tertre. Voor het vrij podium is men op zoek naar deelnemers.

We starten met een ruim beeld van de stijlvolle hoofdaffiche. Activiteiten op en rond het kerkplein, duidelijker kan niet.

Iedereen die met muziek of zang, met woord of komedie of danskunst etc…bezig is, is op zondag 12 september welkom op Plas den Tertre in Ursel. Op het dorpsplein verzamelen zich vanaf ’s morgens vroeg kunstenaars, schilders, pottenbakkers, schrijvers...

In de namiddag kruiden creatieve vrij-podiumartiesten mee het feestgebeuren. “Het is geen competitie, maar al wie graag eens iets voor de mensen willen brengen is welkom. Er staat een podium dat vanaf 14 uur voorzien wordt van een ietwat bescheiden maar kwaliteitsvolle zanginstallatie voor het vrij podium”,  zegt Chris Piers.

Aansluitend zijn er ook de pastorijfeesten: In de hof van de pastorij start er vanaf ’s middags een bbq (met inschrijving).

Ook de reus Pierlala zal van de partij zijn en af en toe een toertje stappen. Om 18 uur de bekende, traditionele worstenworp. Nadien nog een optreden om de avond in “schoonheid” te sluiten (info volgt).

Het initiatief is een organisatie van het Bewonersplatform Ursel inZicht. “Voor de worstenworp werken we samen met het Pierlalacomité. “De kunst- en ambachtenmarkt werd vroeger georganiseerd door vnl. Marc Quintyn, die er alleen voor stond en het niet meer zag zitten om dit initiatief alleen te dragen. Hij gaf ons alle gegevens, contacten enz., blij dat dit toch nog zou kunnen doorgaan”, zegt Marc D’Hooge.

De opbrengst van de markt (inschrijvingsgeld van €25 per stand, min de onkosten) zal dit jaar gaan naar de slachtoffers van de recente overstromingen.

2013: de prille start
 
De eerste ‘Plas den Tertre’ op het verkeersvrije dorpsplein van Ursel werd georganiseerd in september 2013. Plaatselijke kunstenaars en ambachtslui uit Ursel en Knesselare kregen er de kans hun creativiteit bot te vieren en tentoon te stellen aan het ruime publiek.
 

Voorlopige affiche vooral gebruikt voor uitnodiging deelnemers kunst- en ambachtenmarkt. Er volgt nog een met alle activiteiten

Het feest heeft plaats op het terrein voor de pastorij. Inschrijven BBQ zal kunnen bij kantoor Piet Lips. Practica: zie de programma-affiche hierboven.

 


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s