Van de Jakobus van Martina en Peter naar de vibes van Gianni en Steffen

 

Knesselare liet in de recentste coronaweken ook muzikaal van zich horen. Een open oor voor twee genres die een eind afwijken van de evidente, populaire “mainstream-muziek”. Met spanwijdte van middeleeuwse muziek tot Stubru-dansmuziek. Moet kunnen.

Op zondag, 16 mei om 18.00 uur zorgden Martina Diessner en Peter Van Wonterhem voor een nieuwe focus op hun concert “Jakobus” met “muziek op de weg naar Santiago De Compostela”. Omdat er nog altijd geen publiek toegelaten is, werd het opgenomen en online gestreamd. Te bekijken via deze link of deze link

De verteller en muzikanten met een rijk middeleeuws instrumentarium kleuren het geheel.

Het project Jakobus was een samenwerkingsverband tussen twee de Vlaamse groepen Pandora en het Knesselaarse Ultreya. Pandora maakt, net als Ultreya oude muziek op historische instrumenten en probeert het geluid te creëren zoals het toen moet hebben geklonken.

Het duo Ultreya werd opgericht in 1990 en bestaat uit Martina Diessner en Peter Van Wonterghem. Beide muzikanten onderscheiden zich in het vertolken van oude muziek en traditionele muziek op een uitgebreid instrumentarium. Ze bouwden niet alleen hun eigen instrumenten, maar ook een eigen studio.

Met Jakobus en hun cd brengen zij tekst en oude muziek die herinnert aan de pelgrimbeweging, meer in het bijzonder de tochten naar Santiago di Compostella. Het gaat om liederen, kerkmuziek en instrumentale stukken. (info over de cd op de site van site van Ultreya). Daar ook meer info ivm optredens.

Uitvoerders:Jan Dhondt, Martina Diessner, Marcel Ketels, Bart Roose, Ludwig Van Gijsegem en Peter Van Wonterghem.
Producers: Pandora2 & Ultreya.

Steffen en Gianni

Gianni in Werchter (Foto Lars Crommelinck)

Ook aan de andere kant van het muzikale spectrum is Knesselare creatief. De voorbije weken waren twee straffe dj’s uit ons dorp te horen op Studio Brussel: de door muziek bezeten DJ Gianni Focquaert en het jong aankomend talent Steffen Verhegge.

“Er zit ier meer muzikant dan in heel ’t Meetjesland”, rapte Gianni Focquaert eerder al op het nummer Knesseloarse straten. En dat hij er één van is mocht hij op donderdag 29 april in een 3 uur durende DJ-set op Studio Brussel laten horen. “Het werd een Flavour Drop-feestje van begin tot einde”, aldus Michiel De Blaer, Blaere, nog zo’n muzikale springveer in Knesselare. Kennismaken met Gianni’s Flavour Drop-feestje kan hier: Flavour drop live – Stubru – vijftigdagenfuif 29 april 2021

Meer over Gianni’s muzikale bezigheden op Facebookpagina van FlavourDrop

Een paar dagen later was de beurt aan Al Dente (Steffen Verhegge, 20 jaar). Hij draaide op dezelfde zender een guest-set bij Black Mamba. Ook eigen edits plakte hij tussen andere tropical underground schijven. Een jonge Belgische DJ-product met zeer dansbare muziek. Even kennismaken: HIER meer info over Steffen en een halfuur van zijn muziekfeest

Hieronder nog een link tot in de toppen van de Knesselaarse tenen van Fangio en Steffen (ook HIER te zien en te beluisteren)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s