Als onnozelaars de pijltjes nu eens lieten staan

 

Er zijn zo van die mensen die zich engageren om iets te doen voor de gemeenschap. Wandel- en fietspaden bedenken en uitpijlen, bvb. En er zijn van die mensen die zich dapper in het duister vermaken door die initiatieven in het honderd te laten lopen.

De groep 9910 on the run, met veel Knesselaars volk maar actief op het hele 9910-gebied, klaagt terecht over het gedrag van dappere anoniemen. Al op dag 2 van hun Coronarun/walk 2.0 moesten ze vijf verdwenen pijltjes vervangen. De jongste dagen werden er weer gemeld.

Leuk is het niet, je dan te moeten excuseren bij de deelnemers die het spoor verloren door vandalenstreken. Als het goed gaat wordt de schade gemeld en mag men de bepijling overdoen.

9910 on the run wees erop dat de route werd aangevraagd aan de Gemeente als bij Natuurpunt, dat ze enkel bestaande wegen en paden gebruiken en dat ze wegwijzers/pijltjes enkel toevoegen aan reeds bestaande signalisatie. De groep diende klacht in tegen onbekenden.

Na het succes van de coronarun/walk in februari en de aanhoudende pandemie waardoor de groep niks kon organiseren zorgden ze voor een tweede initiatief: de coronarun/walk met een uitgepijlde route in Ursel. Vertrekkende vanop de parking aan de Kerk van Ursel kun je 3 afstanden lopen (of wandelen) van 12, 8.5 of 6 km. Uiteraard door het volgen van de roze bordjes.

Omdat ook dat parcours de jongste dagen opnieuw geteisterd werd door verdraaide/verwijderde pijlen onderaan een kaartje voor drie mogelijke routes op kaart (pintje of gsm op zak, dat kan al wat helpen).

Kortere afstanden moeten gewoon één keer opletten:

6 kilometer: op de kruising van de lussen (Keigatstraat/Veldkruisstraat) naar rechts.
8.5 kilometer: na het stuk door het bosje gewoon de weg volgen om eveneens op dat kruispunt te komen en daar rechtdoor te gaan.

9910 On The Run Nog 3 weken als de sabotage niet blijft aanhouden (Facebookbericht 19 april)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s