Eindelijk weer tijd voor muziek(les)

Knesselare heeft (in normale tijden) wel iets met muziek. Muziek is er op lenteconcerten en elfjulivieringen, van zomer- en oktoberkermis over de herfstdagen tot Kerstmis, van de concertjes van de academie en het KMTO tot de stevige werking van koren, fanfare en Wikit. Van optredens van de talrijke bands tot grote evenementen als Kroegentochten, Band Date en Cogetamafest. Er zit klank in de gemeente. Muziekscholen maken dit mogelijk.

Het muziekonderwijs opent de deuren. Voor kinderen en jongeren zijn er de cursussen van de academie van Aalter. Meer info hierover vindt u in TotAalter en HIER.

Knesselare organiseerde daarnaast al een dertig jaar lang ook eigen cursussen voor jongeren (+14) en volwassenen voor wie lesvolgen in de academie niet evident was/is (muziekgenre, verplaatsing, etc.). Dat gebeurde via de vereniging KMTO, die destijds het initiatief nam om hier een filiaal van de Aalterse muziekschool op te starten. Het KMTO zette meteen via een dubbel spoor ook in op ondersteuning van het muzikaal weefsel van de gemeente. Al wie er zin in heeft, kan vanaf 14 september ook weer bij KMTO terecht.

Het KMTO bereidt zich voor om einde dit schooljaar een vzw te worden. Zetten zich mee achter dit initiatief: Tine De Blaere, Luc De Roo, Steven Librecht, Philip Timmerman, Fien en Jan Van de Casteele, Dirk Van Cauter, Ann Van Renterghem en schepen Kristof De Blaere. De vereniging opende onlangs een Facebookpagina (KMTO) https://www.facebook.com/kmto2020. Daar kunt u de activiteiten volgen en nu en dan eens meekijken naar de dagen van toen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s