Kijken en luisteren naar Kunstinuwkot

Vanaf deze week kunt u kennismaken met de virtuele expo ‘Kunstinuwkot’. Je kunt er mee genieten van Aalterse kunst. Nu musea, galerijen en expo’s gesloten zijn, moeten we kunst op een andere manier beleven. Ook enkele Knesselaarse kunstenaar namen deel.

Groter beeld: zie onderaan

De tentoonstelling is te bekijken op www.aalter.be/kunstinuwkot.Het gaat om een bonte verzameling van enkele werken van schilders, musici, beeldhouwers, keramiek, sculpturen, poëzie en fotografie. De opdracht was iets voor te stellen dat te maken had met ‘de realiteit onder ogen zien’ in deze coronatijd.

We zijn een beetje chauvinistisch en gebruiken een schilderwerk van onze medewerker fotograaf en schilder Paul Verhoestraete als trigger voor dit evenement (zie hierboven). Samen met zijn vrouw zocht hij al fietsend inspiratie in enkele Knesselaarse landschappen met lange horizonten, uitgestrekte landbouwgronden en een dorpskern met duidelijk herkenbare kerk. “Die zijn er echt nog wel te vinden. Kortom, een illustratie van de geïsoleerde wereld waarin we nu gedwongen worden te leven”, aldus Paul.

Onder de deelnemers vonden we ook de Knesselarenaars Marc Andries, Vera Buyse en Marc Quintyn.

Begin april 2020 werd via verschillende mediakanalen een oproep gelanceerd naar alle Aalterse kunstenaars om vanuit hun kot, met een maximum van drie kunstwerken (tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en installaties, keramiek, poëzie en woord of muziek), deel te nemen. Het initiatief werd mee gerealiseerd door schepen Herlinde Trenson en de dienst cultuur en toerisme.

De oproep lokte heel wat positieve reacties uit. Vijftig kunstenaars laten het brede publiek kennis maken met hun creaties. Wekelijks komt er ook een expofilmpje (website en facebookpagina Cultuur Aalter).

Kunstencentrum opent na zomer

Het nieuwe Kunstencentrum aan het station van Aalter zou na de zomer dan toch officieel de deuren openen. Het wordt de nieuwe stek voor de bibliotheek en de Academie van Aalter. Het gebouw had rond Pasen moeten openen, maar dat is opgeschoven naar september. Dat kreeg Groen te horen op een vraag rond de timing. Ondertussen was er ook waterschade op de bouwwerf van het Kunstencentrum, “maar dat is iets wat tussen de aannemers moet opgelost worden”, verduidelijkte burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s