Corona: Knesselaars Nieuws

Een verrassing of groot nieuws zal het voor velen niet zijn, maar hierbij toch nog eens een overzichtje van een aantal activiteiten die zijn afgelast (en waarvan we op de hoogte werden gebracht).

Gemeente

De dienstverlening van het gemeentebestuur en het OCMW blijft echter gegarandeerd, in de eerste plaats telefonisch en online.

De volgende gemeentelijke gebouwen gaan op slot voor het publiek: de gemeentelijke ontmoetingscentra, de hoofdbibliotheek en de filialen, jeugdcentrum Kadans, sportpark Aalter-centrum, sportpark Flabbaert, sportcentrum Onderdaele, de jeugdlokalen, alle sportaccommodaties en cafetaria’s, voetbalkantines, het kasteel van Poeke, infopunt Drongengoed en het contactpunt Knesselare (het vroegere gemeentehuis).

Van vrijdag 13 maart tot en met vrijdag 3 april 2020 worden alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

De “toonweek” van de muziekacademie van Aalter is geannuleerd. De lessen in alle filialen van de Academie worden geschorst tot en met vrijdag 3 april 2020 (onder voorbehoud ook zaterdag 4 april 2020). Dit geldt dus ook voor de Academie voor beeldende kunst (KUMA). Opvang wordt voorzien. Ook de lessen van het KMTO Knesselare (Hoogte) worden geannuleerd tot na de paasvakantie.

Van zaterdag 14 maart tot en met vrijdag 3 april 2020 blijven alle cafés en restaurants gesloten.

Voedingszaken, dierenvoedingswinkels en apotheken blijven open zoals gewoonlijk, ook in het weekend. Zij krijgen wel de aanbeveling om de hygiënemaatregelen te versterken op basis van de reeds geformuleerde adviezen.

Andere handelszaken en winkels sluiten tijdens het weekend, maar blijven tijdens de week wel open. Thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan.

Het recyclagepark Knesselare en de groeninzameling in Ursel sluiten. Het recyclagepark Aalter-centrum en het groencomposteringspark Aalter-centrum blijven tijdens de week wél open.

Meer info over de maatregelen vind je HIER

Kerk

De bisschoppen schorsen alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk in ons land. Deze beslissing gaat in op zaterdag 14 maart) en geldt alvast tot vrijdag 3 april. Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring.

Gemeentelijke zalen

De Gemeente Aalter liet telefonisch weten dat meteen en dat dus vanaf 12 maart alle gemeentelijke zalen gesloten worden. $

Alle verenigingen werden opgebeld met het verzoek de activiteiten te annuleren.

Activiteiten

Een aantal Knesselaarse verenigingen lieten ons weten dat ze door de beslissingen van de regionale en federale overheden niet anders kunnen, maar ook niet anders willen dan voorrang te geven aan de veiligheid en gezondheid van de mensen.

TONEEL  – 12, 14 en 15 maart en 20 en 21 maart: Toneel Rederijkers ‘Eer de haan kraait’ – Na een succesvol eerste weekend en met bijna uitverkochte zalen voor 13, 14, 15, 20 en 21 maart annuleert de Rederijkerskamer alle voorstellingen. Aangekochte kaarten zullen terugbetaald worden. Eerstdaags zullen de geregistreerde en ingeschreven kijkers hieromtrent per mail meer concrete informatie ontvangen. Bij vragen: contacteer de deken Renaat De Blaere 0497 23 45 51. Een herneming van dit stuk in het najaar lijkt moeilijk haalbaar (beperkte beschikbaarheid zaal en drukke agenda spelers). Maar er volgt nog overleg om te kijken wat nog mogelijk is: najaar 2020 of lente 2021.

15 en 22 maart: Memorial Race Bjorg Lambrecht is afgelast. Arno Claeys, de vriend van Bjorgs zuster Britt, keek uit naar dit dubbel weekend. “Met de supportersclub en de ouders en familie van Bjorg wordt nu bekeken of we de memorial niet kunnen verplaatsen naar september of oktober. Dan zou het vele voorbereidende werk dan toch renderen”, vertelt Claeys, die zijn trainingen vaak start bij hem thuis in Oostakker en afsluit bij zijn vriendin Britt in Knesselare (bron: Het Nieuwsblad).

Alle activiteiten van Femma (12 maart: Veilig en online bankieren – uitgesteld naar donderdag 19/11, 14 maart: Daguitstap met Neos – uitgesteld naar het najaar (juiste datum volgt), en voorts alle andere activiteiten tot nader bericht.

Hetzelfde geldt voor Okra dat een lentehappening had gepland voor maandagnamiddag 30 maart met Chris Clark en Jason Bradley.

Voor het concert van Ed De Smul, een organisatie van ’t Folk Ursel, gepland op zaterdag 21 maart, is het wachten op betere tijden.

De muziekvereniging schorst de repetitie van vrijdag 13 maart en communiceert nadien over het verder verloop. WIK heeft een concert gepland op zondag 3 mei.

De Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond, voorzien voor zondag 5 april gaat niet door.

De Vlaamse jeugdverenigingen annuleren alle activiteiten en evenementen tot het einde van deze maand. Dat laten diverse jeugdorganisaties weten via een persbericht of op hun website.

Rusthuis Veilige Have meldt HIER dat op vrijdagavond 13 maart “tot op heden géén coronavirus Covid-19 in Veilige Have aanwezig is”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s