Terugdenken aan Bjorg met Memorial en boek

 

Supportersclub ‘The Matchbox’ Bjorg Lambrecht werd op 1 december 2018 opgericht om de supporters van Bjorg informatie te kunnen bezorgen over zijn wedstrijden en het leven als beroepsrenner. Een dramatisch ongeval maakte een einde aan dit veel te korte verhaal. De supportersclub wil Bjorg niet vergeten en besloot in overleg met de ouders om hem te blijven eren met een jaarlijkse Memorial Bjorg Lambrecht. Nog in het voorjaar verschijnt ook het boek Bjorg Lambrecht. Ik had een droom.

“Als kind koesterde Bjorg een droom: wielrenner worden. Daar wilde hij alles voor doen. Een karaktermens. Bovendien speels en sociaal. En vooral: talentvol. Bijzonder talentvol. Een klimmer pur sang, maar ook een intelligente coureur. Een sterk palmares bij de beloften: winnaar Luik-Bastenaken-Luik, Vredeskoers en zilver op het WK 2018. Bij de profs volgden meteen ereplaatsen in moeilijke wedstrijden als Amstel Gold Race, Waalse en Brabantse Pijl. De toekomst lachte Bjorg toe. Het noodlot besliste op 5 augustus 2019 anders.

Een jaar geleden was er een gesprek tussen Bjorg en Nico Bouché over de organisatie van een koers ten voordele van de supportersclub The Matchbox. Bjorg ging akkoord op voorwaarde dat het een koers voor beloften was. Na het dramatische ongeval van Bjorg wilden zijn supporters een eerbetoon brengen aan de renner. Er werd in samenspraak met de familie gekozen voor de organisatie van een tweedaagse Memorial Race Bjorg Lambrecht.

Die heeft plaats op 15 maart in Ursel en op 22 maart in Knesselare, telkens met start om 15 uur. Supporters zijn welkom vanaf 14 uur op de Pop-up supporterslokaal (in Ursel  ter hoogte van de aankomstzone in de Rozestraat 3A, in Knesselare op de Pop-up Knesselare ter hoogte van de school Klavertje Vier op de hoek van de Aalterseweg en de Urselseweg). Parkeermogelijkheden op de locatie van het voormalige Withof,

Ook sympathisanten kunnen er natuurlijk terecht voor een babbel, een drankje, een hapje. In Knesselare worden ook friet en ‘vip’hambugers verkocht ten voordele van de supportersclub en het vervolg van de Memorial.

Boek

In juni verschijnt ook het boek Ik had een droom, een project in samenwerking met de familie Lambrecht en Willems Uitgevers. Raf Willems publiceerde al tientallen boeken en schreef onder meer voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), voor de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Co-auteur Yves Brokken publiceerde in 35 sportpublicaties in Nederland en België. Meer info over beide auteurs: zie www.dewitteduivel.com en https://wielerverhaal.com.  Willems en Brokken schrijven het verhaal van Bjorg aan de hand van gesprekken met talrijke mensen die hem gekend hebben. Geïllustreerd met prachtige foto’s. Dit ontroerend ‘in memoriam’ aan Bjorg komt volledig ten voordele van de Memorial Bjorg Lambrecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s