Ann De Wulf portretteerde jong dementerenden

 

In de bibliotheek in Landegem, loopt een fototentoonstelling ‘Stromen’ met werk van onze Knesselaarse beroepsfotografe Ann De Wulf. Op een artistieke manier en in samenwerking met Dagzverzorgingscentrum Ter Motte brengt Ann jong dementerenden in beeld.

Ann werkt sinds 1996 als freelance fotograaf voor verschillende tijdschriften (Standaard Magazine, Pasar, Libelle, Feeling, Vitaya, Ferm, e.a.) en pakt vooral uit met portretfotografie, maar ook met buitenlandse reisreportages, interieurs of reportages rond bepaalde thema’s (neonatologie, ‘Down the Road’ in de opera, ….)

Ann geeft wat meer toelichting: “Ik heb een reeks portretten mogen maken van mooie mensen. Lotgenoten die de diagnose ‘jongdementie’ kregen en die regelmatig verblijven in het Dagverzorgingscentrum Ter Motte.

Het centrum is gevestigd op een zorgboerderij in Nevele (Poesele, Oude Kerkstraat 14) en is ontstaan uit een samenwerking tussen Familiezorg Oost-Vlaanderen en de zorgboerderij ‘Hof Ter Motte’. Daar kunnen een twintig mensen terecht voor dagopvang, die men zo creatief mogelijk invult met workshops, bezoekjes aan zwembad of boerderij, en tal van ontspanningsmogelijkheden.

Het hele project draait op vrijwilligerswerk. Ann Dewulf sloot zich daar graag bij aan. Ze maakte er een dertig foto’s. “De zorginstelling is heel open, en je voelt er zo de warme begeleiding. Men wil alles uit de mensen halen met een persoonlijke begeleiding, gericht op activiteiten. Met dezelfde ingesteldheid heb ik zelf geprobeerd om ze zo mooi mogelijk op portret te krijgen”, aldus nog de Knesselaarse fotografe.

Tot en met 1 maart in de foyer van de bibliotheek van Landegem, Stationsstraat 20, tijdens de openingsuren van de bib (zaterdag 09:00–12:00; zondag 09:00–12:00; maandag gesloten; dinsdag 16:00–20:00; woensdag 14:00–20:00; donderdag 16:00–20:00; vrijdag 10:00–12:00). De tentoonstelling verhuist later naar de Westhoek.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s