Toen Knesselare nog 40 geestelijken telde

 

Jonge mensen zullen zich daar nog maar weinig kunnen bij voorstellen, maar in 1976 kon de pastoor nog een kleine veertig “Knesselaarse” religieuzen uitnodigen voor een bijeenkomst.

Zo’n veertig jaar geleden, op zondag 16 mei 1976, had in kerk, gemeentehuis, pastorie en omgeving een “parochiale roepingsdag” plaats. Alle geestelijken in en van Knesselare werden bijeengeroepen. Van de 40 beantwoordden er 32 de uitnodiging: vijf Knesselaarse broeders, één missiezuster (de andere vier verbleven in de missies) en 17 eerwaarde zusters (op de 21 die toen nog in het klooster verbleven). Enkele anderen konden er niet bij zijn, wegens gezondheidsredenen, etc. De bijeenkomst begon met een hoogmis in concelebratie met negen priesters, geboren Knesselarenaren.  EH Jozef Botterman, pastoor-deken in Hamme, hield de homilie. Het nieuw opgerichte parochiaal zangkoor luisterde de eucharistieviering op. De foto werd genomen in de tuin van de pastorie. Wie ons bij de foto zowat alle namen kan bezorgen, verdient het eeuwig leven … Wie van die bijeenkomst nog meer beeld kan bezorgen, zelfs dubbel zo lang.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s