Stel u voor dat Bjorg …

 

Vijfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel en vierde in de Waalse Pijl. Bjorg Lambrecht neemt zijn plaats in bij de top. Zondag 28 april nog eens een topprestatie?

Foto Wielerflits (Nl)

In de Vlaamse pers verschenen er de voorbije week 119 artikels waarin de jonge Knesselarenaar werd vermeld en geprezen. In de Waalse pers waren het er (tussen twee Waalse klassiekers in) zelfs 139. Sommige kranten noemen hem al meteen een mogelijke winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.

De jonge Lotto-renner (22) bedankte voor een rol als kopman bij zijn ploeg. “Het is dat hij vindt dat hij er te jong voor is. Een andere reden is er niet om van hem niet de kopman van de Lottoploeg te maken voor de laatste klassieker van het voorjaar”, lazen we.

“Bjorg, nouvelle star dans l’ombre”, kopte l’Avenir. De Libre noemt hem favoriet naast Van Avermaet, Gilbert, Alaphilippe en zijn ploegmaat Wellens.

Maar Bjorg is rustig. “Met een plaats in de top twintig zou ik al tevreden zijn”, liet hij weten tijdens de verkenning met zijn ploegmaats. “Mijn doel is om me te tonen in de finale…Maar het wordt slecht weer in Luik en dat ligt me minder”.

Wil u Bjorg volgen? Vanaf 15uur komt er zowat om het kwartier een helling. De derdelaatste is de Côte de la Redoute (15.55 uur). Daarna volgen nog de Côte des Forges (16.15) en de Côte de la Roche-aux-Faucons (16.30 uur). Een kwartier later is er aankomst op Boulevard d’Avroy in Luik.

Knesselare mag nu al fier zijn op zijn topsporter. Stel u voor dat …