Toneel en centen bij de Rederijkers

 

Op de website van de Rederijkerskamer van Knesselare zijn zopas de foto’s gepubliceerd van hun jongste toneelvoorstelling. Een voorproefje hieronder, met een link naar meer. Ondertussen weer over naar lezingen, met dinsdag professor Herman Matthijs over onze centen en schulden. Zeven voorstellingen, vijfmaal uitverkocht, meer dan 900 bezoekers en na de voorstellingen zeer veel goede commentaren over de sterke prestaties van de acteurs.

Positieve commentaren waren er ook over de verrassende decorsetting (vooraan in de zaal, onder het balkon), een boeiend theaterstuk, een gezellige bar en vooral een prestatie met veel volk op het podium, en dat laatste was wel even geleden.

Hieronder een voorproefje, meer prenten op de website van de Rederijkers

Deze slideshow vereist JavaScript.

Lezingen

Na de voorjaarsdrukte met het toneel, gaat de aandacht nu opnieuw naar de lezingen. Dinsdag 16 april is Herman Matthijs te gast. Hij is hoogleraar aan de universiteiten van Gent en Brussel en is ook lid van de Hoge Raad voor Financiën, die de overheid adviseert. Als weinig anderen weet hij hoe het nu zit met onze gezamenlijke centenwinkel. De prof komt ons informeren over de staat van onze gezamenlijke portemonnee, over hoe regeringen die beheren en over hoe geloofwaardig politici (ook straks weer in volle verkiezingstijd) met miljarden omspringen. Is een federaal begrotingstekort van acht miljard een putje of een ravijn? Is de schuldenberg een ramp voor onze kindjes? Moet de staat besparen of uitgeven en belasten? Hoe kijkt een financieel expert naar het sociale debat en de wisselwerking tussen economie, immigratie en ongelijkheid?